Najnovije

"JA TARZAN": Pogledajte kako Aleksandar Vulin govori engleski (VIDEO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin govorio je na Međunarodnom Sjangšan bezbednosnom forumu u Kini, na neveštom engelskom jeziku, o NATO bombardovanju, Kosovu, međunarodnom pravu...

Aleksandar Vulin (Foto: Jutjub)

NJegovo obraćanje u kome je, osim rogobatnog izgovora, načinio i nekoliko očiglednih grešaka, nije prošlo neopaženo na društvenim mrežama, gde su njegovo obraćanje uporedili sa "tarzanskim engleskim", ali i govorom indijanskih poglavica u američkim filmovima.

"Vrili", "Hev bonbardment", "Čalendž" - samo su neki od izraza koje je, u svom obraćanju na bezbednosnom forumu u Kini, izgovorio netačno. Čitav govor pratila je i slikovita gestikulacija, po kojoj je Vulin i inače poznat široj javnosti.

U snimku pogledajte kako je izgledao govor koji je zapalio društvene mreže:

Inače, Vulin je na forumu u Pekingu izjavio je da je većina bezbednosnih pretnji koje danas pogađaju Evropu posledica unipolarnog sveta "kome je sila sama sebi opravdanje, što je dovelo do smrti međunarodnog prava".

On je ocenio da je "međunarodno pravo umrlo" nakon što je NATO bombardovao Srbiju bez odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kao i da Kosovo ne treba da bude primljeno u Interpol zbog međunarodne bezbednosti.

"Kako bi Interpol mogao da sačuva svoj ugled ako podatke o narkodilerima bude delio sa Prištinom odakle dolaze najmoćniji narko klanovi? Svi vi koji ste priznali Kosovo, kao posledicu sile, razmislite još jednom, jer sve ono što je urađeno mojoj zemlji, može biti urađeno i vama. Kada sila postane zakon nikada nećete znati kada će se primeniti i na vas", rekao je Vulin.

Sjangšan forumu u Pekingu održava se na najvišem nivou bezbednosnih i odbrambenih institucija, a pokrenuo ga je Kineski savez vojnih nauka (CAMS) 2006. godine kao platformu za dijalog o azijsko-pacifičkoj bezbednosti.

Pročitajte OVDE šta stoji iza šok izjave poslanika Bundestaga.

Izvor: Blic
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA