Najnovije

Publika oduševljena serijom "Koreni": "Očekivali smo da će nas dočekati kao Nemanjiće"

"Zatečen sam količinom pozitivnih reakcija. Ovde se mnogo češće svaka nova stvar dočeka na nož i bez pardona kritikuje i naivno poredi sa svetskom produkcijom" - poručuje Ivan Živković, koji potpisuje režiju serije "Koreni".

Scena iz serije ''Koreni''

On ističe da je ekipa koja je radila na seriji iskreno verovala u uspeh, ali da je publika ipak nepredvidiva, što potvrđuju i reakcije na nedavno snimljenu seriju “Nemanjići”, koja je dočekana na nož.

Komentarišući koliko je bilo zahtevno dočarati ovu epohu i njene likove, Živković kaže:

- Osnovni problem je ograničen budžet, koji ograničava i vreme snimanja i količinu elemenata koje možemo staviti ispred kamere. U epohi ne postoji ništa što može ispred kamere a da nije obrađeno na neki način. Prostori, kostimi, rekvizita, sve to je izazov jer se mora tretirati, a sve to košta, i u našim uslovima ograničenih budžeta i skučenih mogućnosti stvara veoma ozbiljan izazov. Borba je bila velika, ali mislim da smo uspeli da izađemo zadovoljni rezultatom – kaže Živković, dodajući da će dugo pamtiti saradnju sa maestralnim Žarkom Laševićem:

- Ogromna posvećenost, odgovornost prema poslu koji obavlja, briga za kolege i ekipu, kao i požrtvovanost koju je uneo u "Korene" je zaista za poštovanje. Nismo se poznavali ranije, upoznali smo se preko skajpa i već nakon par razgovora o scenariju, knjizi, Dobrici, koga je on poznavao lično, stvorili smo odnos uzajamnog poverenja i poštovanja onog drugog. Odatle nadalje sve je bilo zaista uživanje jer njegov talenat i iskustvo čine magičnu kombinaciju ispred objektiva kamere koja se retko viđa. Mislim da je napravio jako ozbiljnu ulogu, po kojoj ćemo ga dugo pamtiti, i čast mi je što sam bio delić toga…

 

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA