Najnovije

DODIK U MOSKVI: Prva žrtva NATO agresije je srpski narod

Predsednik Milorad Dodik istakao je da je prva agresija NATO izvršena na Republiku Srpsku, a zatim i na Srbiju, i da je srpski narod prva žrtva hegemonističkog procesa zapadnih faktora.

Milorad Dodik (Fozo: Jutjub)

Dodik je na Tviteru naveo da je na međunarodnom bezbedonosnom forumu u Moskvi poručio da je Bosna i Hercegovina nakon rata postala kolonija gde se međunarodna prava ne uvažavaju.

"BiH je nakon rata postala eksperiment i kolonija, bez uvažavanja istorije i međunarodnog prava. Danas sam se obratio na međunarodnom bezbednosnom forumu u Moskvi, kojem prisustvuju predstavnici više od 80 država, i tom prilikom naglasio da je srpski narod bio prva žrtva hegemonističkog procesa zapadnih faktora i NATO. Prva NATO agresija izvedena je na Republiku Srpsku, a potom i na Srbiju, pa na ostale zemlje“, naglasio je Dodik.

On je istakao da je danas celokupna međunarodna politika u ubrzanoj dinamici i da se multipolarni poredak uspostavlja sa novim strukturama moći.

„Novi izazov je buđenje ideologije nacizma i fašizma, kao oružja protiv Rusije. Ugrožena je evropska energetska bezbednost, jer je Evropa i dalje zavisna od ruskih energenata“, dodao je Dodik.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA