Najnovije

NOVA ZAVERA POROŠENKA I FILARETA PROTIV RUSKOG PRAVOSLAVLJA: Ukrajinski raskolnici spremaju veliki haos!

Ukrajinski raskolnici smislili su lukav plan koji će pokušati da realizuju uz pomoć države, ekstremnih nacionalista i neonacista.

Filaret i Petro Porošenko (Foto: Kancelarija predsednika Ukrajine)

Lažni patrijarh raskloničke “Kijevske patrijaršije” , Filaret Denisenko, objavio je da će “saboru ujedinjenja” biti formirana “jedinstvena pomesna crkva koja će se zvati Ukrajinska pravoslavna crkva”, a da će kanonska Ukrajinska pravoslavna crkva koja je povezana sa Moskovskom patrijaršijom biti dužna da se preimenuje u “Rusku pravoslavnu crkvu u Ukrajini”,

Još je naveo: – Na saboru ćemo ujediniti sve tri postojeće pravoslavne crkve u zemlji, crkve Moskovske patrijaršije, Kijevske patrijaršije i Ukrajinske autokefalne crkve. U Ukrajini će biti jedna pravoslavna crkva. Svi sveštenici i vernici koji ne budu hteli da uđu u Ukrajinsku pravoslavnu crkvu moraće da se zavedu – Ruska pravoslavna crkva u Ukrajini.

Filaret je otkrio i da će se po parohijama glasanjem odlučivati kome će pripasti koje crkve i manastiri:

- Gde dve trećine vernika budu za ostanak u ruskoj crkvi, ta parohija će pripasti Ruskoj pravoslavnoj crkvi u Ukrajini. A ako dve trećine budu glasale za prelazak u Ukrajinsku pravoslavnu crkvu, tako će i biti. A sve lavre, pošto su na teritoriji Ukrajine, pre ili kasnije pripašće Ukrajinskoj crkvi.

Ukrajinska pravoslavna crkva Moskovske patrijaršije već je saopštila da neće učestvovati u radu “Filaretovog sabora”. Predsednik informativno-prosvetiteljskog odeljenja njenog Sinoda arhiepiskop Kliment poručio je Filaretu:

- Ukrajinska pravoslavna crkva dobila je svoje ime pre nego što je stvorena nezavisna ukrajinska država, a lažni patrijarh Filaret u to vreme nije govorio da taj naziv nije pravilan. Nezavisno od toga, njegove ideje malo interesuju vernike naše kanonske crkve.

Skandalozna fotografija gole Belgijanke u Aja Sofiji. Pogledajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ukrajinci će morati da se odluče kojoj strani će se prikloniti. Počeo je veliki raskol u pravoslavlju.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA