Najnovije

PEKING POČINJE BITKU ZA KOSOVO: Ostali nemaju pravo veta

Kina će predložiti da se pitanje Kosova ponovo nađe na dnevnom redu na sednici Saveta bezbednosti UN, a članice nemaju pravo veta.

Peking (Foto: Pixabay)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je „u punom jeku diplomatska bitka Pekinga da se Kosovo u novembru ponovo nađe na dnevnom redu sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, pošto je pre tri meseca voljom Velike Britanije odatle skinuto“, prenosi „Sputnjik“.

„Ovih dana je na Ist riveru (u NJujorku) u toku dogovor članica Saveta bezbednosti o tačkama dnevnog reda naredne sednice. Dnevni red još nije usvojen ali su se Velika Britanija, SAD, Francuska i Švedska odmah usprotivile stavljanju izveštaja generalnog sekretara (UN) o situaciji na Kosovu na agendu Saveta bezbednosti. Ovih dana odlučivaće se o tome. Kina će svakako predložiti tu tačku“, rekao je Dačić za „Politiku“.

„Politika“ navodi da ako se neka stalna članica ne slaže s predlogom dnevnog reda predsedavajućeg Saveta bezbednosti, što će u novembru biti Kina, ta članica nema mogućnost da uloži veto i bio bi presedan kada bi se o tome glasalo.

Kada će se srpska vojska vratiti na Prokletije, pogledajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kineske investicije na Balkanu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA