Najnovije

PROFESOR MOSKOVSKOG UNIVERZITETA ŠOKIRAO SRBIJU: Rusi uče u školama da su se doselili sa Balkana (VIDEO)

- U svakom udžbeniku istorije u Rusiji za šesti i deseti razred na početku udžbenika piše da su se rusi u VI i VII veku preselili sa juga na sever na poručje današnje reke Moskve i da su se tu naselili seleći se sa juga uključujući i iz pravca Balkana. Doslovce se kaže u tim udžbenicima da su u tom periodu, u VI i VII veku, tu živeli jaki savezi slovenskih plemena - tvrdi Božidar Mitrović, profesor na Moskovskom univerzitetu MNEPU.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Mitrović kaže da doseljavanja Slovena na Balkan u tom periodu nije moglo da bude, odnosno da se seoba dešavala sa Balkana na sever. Mitrović je tvrdnje o doseljavanju Slovena na Balkan u VII veku nazvao “migraciona glupost”.

On kaže da je ovim povodom pisao i ambasadoru Srbije u Moskvi Slavenku Terziću zahtevajući od njega da upozna građane Srbije o tome šta se uči u ruskim školama ali da se to nije dogodilo.

Mitrović kaže da reč RAS koja se pojavljuje u imenu Rusa, srednjovekovvne srpske države i što je bilo i u imenu drevnih Etruraca zapravo obeležje pripadnosti istom rodu odnosno slovenskoj civilizaciji.

Pogledajte celu emisiju Balkan infa:

Da li su Etrurci ključ za otkrivanja porekla Srba pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA