Najnovije

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Da li je Beograd na vodi posebna država u Srbiji?

Narodna poslanica i prva potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da je potrebno da Skupština Srbije razmotri činjenice, okolnosti i stanje u kome se danas nalazi projekat "Beograd na vodi".

Sanda Rašković Ivić (Foto: Jutjub)

Ona je ukazala na činjenicu da nakon pogibije dvojice radnika na gradilištu „Beograda na vodi“ inspekcija rada nije ušla na ovaj objekat. 
„Ministar za rad i socijalna pitanja Đorđević rekao je da je 'Firma rekla sve', a inspekcija rada očigledno firmi veruje na reč. Da li smo došli do toga da je Beograd na vodi zaista ekstrateritorijalan u Srbiji i da tamo naša srpska inspekcija rada ne može da uđe, da snimi stanje i vidi o čemu se tu radilo?“, rekla je Rašković Ivić. 

Ona je podsetila da je 2015. godine leks specijalisom projekat ''Beograd na vodi'' postao projekat od državnog značaja. 
„Niko do danas ne zna zašto je ovaj projekat označen kao projekat od državnog značaja, jer se radi o  stambenim zgradama i šoping molovima, a ne o rudnicima, aerodromima ili nekoj specijalnoj industriji“, rekla je potpredsednica Narodne stranke i dodala da javnost ima pravo da ima uvid u sve detalje ovog projekta i ukazala na posledice izgradnje „Beograda na vodi“. 

„Posledice su, ne samo da je 'polupana Savamala' i da je tu jedan čovek posledično izgubio život, već je i izmešten  železnički saobraćaj, preti se i rušenjem mosta, a preuzet je hotel 'Bristol' koji je pod zaštitom spomenika kulture u Srbiji. Iz tog istog hotela nasilno su iseljene porodice vojnih lica“, rekla je Rašković Ivić i dodala da bi kroz Anketni odbor u Skupštini Srbije poslanici možda mogli da saznaju "kakav je to specijalni projekat kada na useljenje dveju zgrada dolaze predsednik Republike i ceo državni vrh". 

Poslanici Narodne stranke će nastaviti da insistiraju da se o ovom projektu Skupština Srbije ponovo izjasni.

Šta je snajperista Dejan Berić rekao o Vučićevom podizanju borbene gotovosti zbog Kosmeta pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA