Najnovije

ŠIPTARI U PANICI, TVRDE: Rusi i Kinezi šalju vojsku na Kosovo

Albanci su jako nervozni zbog čvrste podrške koja je Srbima stigla nakon poslednjeg sastanka Vučića i Putina u Kremlju! Oni su svojim diplomatskim kanalima dojavili saveznicima na Zapadu kako je Vučić u Moskvi, ali i nedavno u Pekingu zapravo dobio uveravanja da su ove dve sile spremne i da pošalju vojnu pomoć Srbiji za intervenciju na Kosovu.

Tači i Haradinaj (Foto: Pravda)

Diplomatska ofanziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se u poslednje dve nedelje sastao sa dvojicom najmoćnijih lidera sveta - predsednicima Kine Si Đipingom i Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom i od njih dobio nedvosmislenu podršku za rešavanje kosovskog problema - izazvala je pravu paranoju u Prištini!

Ta paranoja je tolika da su šiptarski bezbednjaci svojim 'saveznicima' u NATO i SAD već dojavili da je Vučić u Pekingu i Moskvi tražio i dobio vojnu pomoć za invaziju na Kosovo!?!

Nije im svejedno

Diplomatski izvori otkrivaju da su iz Prištine u Vašington i Brisel stigle poverljive diplomatske depeše u kojima se otkriva navodni 'srpsko-rusko-kineski pakleni plan'.

- Albanci su jako nervozni zbog čvrste podrške koja je Srbima stigla nakon poslednjeg sastanka Vučića i Putina u Kremlju! Oni su svojim diplomatskim kanalima dojavili saveznicima na Zapadu kako je Vučić u Moskvi, ali i nedavno u Pekingu zapravo dobio uveravanja da su ove dve sile spremne i da pošalju vojnu pomoć Srbiji za intervenciju na Kosovu! Istovremeno, u tim depešama se upozoravaju SAD i NATO i da su Kina i Rusija spremne da prošire opseg vojno-tehničke saradnje sa Srbijom i da našoj zemlji najpovoljnijim uslovima isporuče ofanzivno naoružanje - prenosi izvor upoznat sa sadržajem ovih dokumenata. U njima se, kako dodaje, podseća i na prethodnu pomoć koju je Srbija dobijala od ove dve sile.

- Albanci, naravno, nisu propustili da navedu kako su i do sada Rusija i Kina svim silama bile uz Srbiju u zaštiti vitalnih nacionalnih interesa. Pomenuto je i kako su iz Moskve i Pekinga više puta navodili da su spremni da brane Srbiju i srpski narod svim sredstvima - navodi sagovornik.

Ova saznanja je posredno potvrdio ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je rekao da Srbija ima moćne saveznike na koje uvek može da računa u zaštiti svojih nacionalnih interesa.

- Velike sile, kakva je Rusija, uvek su uključene na razne načine u sve što se dešava u svetu, a posebno u regionu Balkana. Nađite mi još jednog predsednika bilo koje zemlje ove veličine koji je u 15 dana razgovarao i sa kineskim i sa ruskim predsednikom, a u isto vreme održavao najbolju moguću komunikaciju sa EU i sa predstavnicima drugih najznačajnijih zemalja na svetu - kaže Vulin i navodi da je podrška koju smo dobili sada posebno važna:

- Srbija je suočena sa otvorenim provokacijama Albanaca koji su za vikend, gotovo, doveli do rata. Naša zemlja je u teškoj poziciji i potrebno je da velike sile imaju razumevanja za našu politiku i da znaju koliko je teško čuvati mir i stabilnost, ako ste potpuno sami. Sastanak u Moskvi je bila poruka čitavom svetu da sada, kada je Srbiji veoma teško, ima moćnih zemalja i moćnih političara koji hoće da nas podrže.

Poruka da se Moskva pita

S druge strane, karijerni diplomata Zoran Milivojević kaže da bez Rusije neće biti moguće rešiti pitanje Kosova.

- Nijedna strana nije otkrila detalje razgovora, ali je očigledno da je Vučić dobio podršku ruskog predsednika. Može se izvući zaključak da će nas i dalje podržavati u borbi za KiM na linijama međunarodnog prava i Rezolucije 1244, po kojima je KiM u sastavu Srbije. Mislim da je glavna poruka iz Kremlja da se ne može više pitanje Kosova rešavati bez učešća Rusije - ističe Milivojević.

Činjenice

-14 puta se Vučić sastao s Vladimirom Putinom

-5 puta se predsednik Srbije sreo sa Si Đipingom

-Obojica lidera obećala su ponovni dolazak u Srbiju

-Kina i Rusija snažno brane Srbiju u SB UN.

Nikad viđeni dokument koji je Milošević predao advokatu Miši Ognjanoviću pogledajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA