Najnovije

RATNO STANJE U POJASU GAZE: Izraelski snajperisti ubili tri mladića! Palestinci jurišaju da probiju ogradu! (VIDEO)

Snage Vojske Izraela ubile su još tri palestinska demonstranta, tokom demonstracija u petak protiv kako Palestinci kažu "okupacionih snaga u Gazi", misleći na izraelsku vojsku.

Pojas Gaze, sukob Palestinaca i izraelske vojske (Foto: Pravda/Jutjub)

Ministarstvo zdravlja u Gazi izvestilo je da je 376 demonstranata povređeno od strane izraelskih snaga, od kojih 10 žena i 30 dece među povređenim. Izraelske vlasti su pokrenule napad na palestinske demonstrante u Gazi, što je rezultiralo stotinama povređenih i tri smrtna slučaja. Faris Hafez al-Sersavi (12 godina), Husein Fathi al-Rakab (20 godina) i Mahmud Saman (24 godine) ubijeni su u izraelskoj snajperskoj vatri.

Ovaj petak je bio drugi uzastopni petak kada su izraelski snajperisti ubili 12-godišnjeg palestinskog dečaka. Napad je pokrenut iz izraelskog helikoptera, takođe je pokrenut u izbegličkom logoru DŽabalija, ranije istog dana. Pored žena i dece, višestruki izveštaji ukazuju na to da su medicinski dobrovoljci, kao i novinari, takođe ubijeni i ranjeni. Takvi slučajevi kao što su Mohamed Asi (lekar) i Dua Zorob (novinar) su u kritičnom stanju, nakon što su ih ubili izraelski snajperisti.

Nenaoružani Palestinci demonstriraju u Gazi, protiv izraelske okupacije i za njihovo pravo na povratak, više od šest meseci (od 30. marta). Od tada je ubijeno više od 220 Palestinaca, a više od 22.000 ih je povređeno. Nijedan Izraelac nije ubijen niti je povređen od palestinskih demonstranata, navodi se u izveštajima lokalnih grupa.

Sirijska vojska se žestoko osvetila džihadistima u Alepu. Pogledajte OVDE detalje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nastavljaju se sukobi u Pojasu Gaze 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA