Najnovije

KRALJICA GLUME: Anici Dobroj pestižna nagrada u Skoplju

Poznatoj srpskoj glumici Anici Dobroj, specijalnoj gošći Trećeg međunarodnog festivala debitantskog filma "Kinenova" u Skoplju, dodeljena je nagrada za poseban doprinos filmskoj delatnosti.

Anica Dobra (Foto: Jutjub)

U njenu čast u okviru "Bele noći" u subotu u 18 časova u skopskom bioskopu "Milenijum" prikazan je film "Žena slomljenog nosa" Srđana Koljevića, snimljenog 2010, u kome ona igra jednu od glavnih uloga.

- Danas, više nego ikada ranije, film treba da se suoči sa problemima današnjice, i oni bi preko filma trebalo da stignu do publike. U tom smislu, ova nagrada za mene ima veliku težinu i počastvovana sam, a osećam se kao kod kuće i među prijateljima - rekla je glumica.

U razgovoru sa novinarima je iznela mišljenje da danas postoji više cenzure i autocenzure nego osamdesetih i devedesetih godina, uz ocenu da sloboda ne treba ni od koga da se traži i čeka, već bi trebalo sami da je

osvojimo.
- Ne smatram da sam zakopana u mraku, već sam zasađena u mraku i pitanje je vremena kada će biljka da nikne. Čovek ima izbor i nije ono što misli da je. Zato su film i kreativnost danas važniji nego ikada pre. Smatram da imamo slobodu i nosimo je u sebi. Umetnost ne bi smela da ima granice i u tome je njen cilj. Dokle ćemo stići, zavisi isključivo od nas - rekla je Dobra.

U uslovima kada se u regionu malo snima, Anica Dobra kaže da je više posvećena pozorištu:
- Volim taj azil u pozorištu, gde igram uloge koje su mi pri srcu i odličan su trening za bilo šta što će stići kasnije. Beograd mi je baza u koju se uvek vraćam sa čestih radnih putovanja u Nemačku.

 

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA