Najnovije

IMA JOŠ MNOGO DA SE GINE NA JUGU SIRIJE: SAA pokrenula strahoviti napad na Al Safu! DŽihadisti žestoko odolevaju! (VIDEO)

Sirijska arapska armija (SAA) ove nedelje je započela novu ofanzivu protiv Islamske države u južnoj Siriji.

Sirijska vojska u borbama za Al Safu (Foto: Jutjub)

Predvođena elitnom Četvrtom oklopnom divizijom, Sirijska arapska vojska (SAA9 započela je ofanzivu u velikoj razmeri usmeravajući napade na odbranu Islamske države u regionu Al-Safa, snažnim raketama “zemlja-zemlja” i artiljerijskim granatama. Posle ovog napada, sirijska armija je napala odbranu ID iz tri različita pravca, što je stvorilo mali napredak u strateškoj oblasti Kasr Šeik Husein.

Veliki uspeh Sirijske arapske armije (SAA) ovog vikenda ostvaren je u velikoj meri zbog čestog korišćenja tenkova tokom napada prema dobro utvrđenim rovovima i skloništima. Nedavno su Sirijska arapska vojska (SAA) i Nacionalne odbrambene snage (NDF) poslale nekoliko velikih konvoja pojačanja kako bi pomogli u ovoj operaciji protiv terorista. U okviru pojačanja bilo je nekoliko jedinica Četvrte oklopne divizije SAA, uključujući 42. brigadu (Gajitove snage) i mnoge grupe iz Al-Kuneitre i Nacionalnih odbrambenih snaga. Sva ova pojačanja su testirana za bitku i trebalo bi da obezbede sirijskoj vojsci mnogo bitan podsticaj protiv iskusnih boraca ID u južnoj Siriji.

Napadnuta sirijska vojska u severnoj Latakiji. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sirijska časna sestra optužuje Zapad zbog pomaganja radikalnih džihadista u Siriji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA