Najnovije

MOMCI, PREBRZI STE U KREVETU? Postoje rešenja i za to! Ovi saveti vam mogu pomoći da izdržite što duže!

Turski istraživači pozabavili su se temom povezanosti fizičke aktivnosti i seksualnog performansa. Uporedili su muškarce koji vežbaju, trče ili dižu tegove 40 minuta svaki dan i one koji hodaju manje od pola sata dnevno.

Ilustracija (Foto: printskrin)

Zaključili su, što je bilo i očekivano, da oni aktivni mogu duže voditi ljubav, i to gotovo dvostruko duže od neaktivnih.

Seks kod sportskih tipova prosečno je trajao pet i po minuta, a kod manje aktivnih tri minuta. Takođe, otkrili su da je preuranjena ejakulacija češća kod neaktivnih muškaraca sklonih sedalačkom načinu života.

- Može se pretpostaviti da redovna fizička aktivnost može biti učinkovita na putu do kvalitetnijeg seksualnog života - pojasnio je vođa istraživanja, dr Jildiraj Jildiz iz Bolnice za obuku i istraživanje u Ankari, prenosi Dejli mejl.

U istraživanju je učestvovalo skoro 250 muškaraca, podeljenih u dve grupe - zavisno od toga koliko su skloni vežbanju. Svi su bili u dobu između 18 i 45 godina, istog etničkog porekla.

Istraživači su šest meseci pratili njihov seksualni život i upoređivali podatke. Naime, ispitanici i njihove partnerke koristili su štopericu - palili su je na početku odnosa, zaustavljali na kraju i beležili brojke. Računalo se od penetracije do ejakulacije.

Uz to, naučnici su pitali muškarce, šta misle, koliko su njihove partnerke bile zadovoljne nakon seksa.

U grupi muškaraca koji redovno vežbaju 76 odsto bilo je uvereno da su zadovoljili partnerke, da su bile potpuno zadovoljne. Na isto pitanje pozitivno je odgovorilo 56 odsto ispitanika iz manje aktivne grupe.

Muškarci iz aktivne grupe mogli su da vode ljubav između dva i 25 minuta, a ovi drugi od 20 sekundi do sedam minuta i 50 sekundi.

Međunarodno društvo za seksualnu medicinu (ISSM) preranom ejakulacijom smatra onu koja se dogodi unutar jednog minuta od penetracije.

Istraživači iz Istraživačkog instituta New England u Masačusetsu u SAD-u su 2000. godine utvrdili su da muškarci koji su dnevno aktivni toliko da time potroše manje od 200 kalorija, češće imaju problema s erektilnom disfunkcijom.

Rizik od poremećaja erekcije navodno se smanjuje za 70 odsto kod onih koji povećaju redovnu fizičku aktivnost u svakodnevnom životu.

Vežba protiv preuranjene ejakulacije

Radi se o vežbi za mišiće koji se nalaze u karlici, a može vam pomoći da duže vodite ljubav. Vežbajte svaki dan, a prvi rezultati bi trebalo da se vide za tri meseca.

Vežba izgleda ovako:

Sednite i maksimalno se opustite.

Stisnite mišiće karlice kao da, recimo, pokušavate da zaustavite ispuštanje gasova.

Ovim pokretom ćete osetiti mišiće koji idu od zadnjice prema korenu penisa. To su mišići koje treba vežbati.

Napnite te mišiće pa ih držite stisnutima 10 sekundi.

Opustite ih pa ponovite postupak najmanje 10 puta.

Šta je ženama daleko važnije od veličine penisa pročitajte OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Simulacija seksa pred dečakovim očima! Devojka pružala zadovoljstvo, svi navijali

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA