Najnovije

UČE DECU DA UBIJAJU RUSE: Šokantan snimak iz ukrajinskog nacionalističkog kampa (VIDEO)

ećina dece koja se nalaze u ukrajinskom nacionalističkom kampu su tinejdžeri, ali ima i osmogodišnjaka. To je letnji kamp koji su formirale ukrajinske nacionalističke grupe, sakriven u šumi na zapadu zemlje, piše Asošijejted pres, čiji je reporter obišao kamp.

Kamp u Ukrajini (Foto: Jutjub)

Kamp ima dve svrhe – da obuči decu da brane svoju zemlju od Rusa i njihovih simpatizera i da širi nacionalističku ideologiju, piše Asošijejted pres.

"Nikada ne usmeravamo oružje ka ljudima", kaže instruktor Juri Čornota Čerkašin polaznicima kampa, ali i dodaje da u njih ne računaju "separatiste, male zelene ljude, okupatore iz Moskve".

"Tako da mi možemo i treba da ciljamo ka njima", poručio je instruktor, piše američka agencija.

"Nacionaliste optužuju za nasilje i rasizam, ali su oni igrali centralnu ulogu kao volonteri u konfliktu Ukrajine sa Rusijom – i održali su veze sa vladom. Ranije ove godine, Ministarstvo za omladinu i sport je izdvojilo četiri miliona hrivni (oko 150.000 dolara) kako bi finansiralo neke od desetina omladinskih kampova koje su osnovali nacionalisti. Prema ministarstvu, cilj je 'nacionalna patriotska edukacija'", navodi AP.

Portparolka ministarstva Natalija Vernigora rekla je da je novac distibuirao panel koji traži "znake ksenofobije i diskriminacije, ali da ne analizira aktivnosti konkretne grupe".

Čerkašin je veteran koji se borio protiv proruskih separatista na istoku Ukrajine, bio je povređen u borbi i kasnije je vodio Sokil, omladinsko krilo partije Svoboda.

Kaže da je važno ugraditi nacionalističku misao u mlade, kako bi mogli da se bore protiv Rusije Vladimira Putina, kao i da se nose za "izazovima koji bi mogli u potpunosti da unište" evropsku civilizaciju.

U te izazove ubrajaju prava LGBT osoba, koje predavači smatraju znakom zapadnjačke dekadencije.

"Morate biti svesni svega toga", rekao je instruktor Ruslan Andrejko, "svih tih stvari roda, svih perverzija modernih boljševika koji su došli na vlast u Evropi i sada pokušavaju da sve te LGBT stvari poput gej parada uključe u obrazovni sistem."

AP piše da, dok su neki dremali na predavanjima, drugi su obratili pažnju. Američka agencija konstatuje da su neki do njih bili prijemčivi za predavanje.

Tokom pauze u treningu, jedan tinejdžer je svirao nacionalistički marš na svojoj gitari. Bila je dekorisana nalepnicom na kojoj su bile bele bombe koje su gađale džamiju, ispod parole "Bela Evropa je naš cilj".

Na stranu sa predavanjima i pesmama oko logorske vatre – život desetina mladih u kampu je bio težak.

Budili su se usred noći zbog bleska granate. Izletali su teturajući se iz šatora, držali u rukama kalašnjikov, koji je u nekim slučajevima bio velik gotovo koliko i oni sami. Tražilo se od njih da nose teške puške po ceo dan, i jedna od devojaka se rasplakala od umora.

Osamnaestogodišnji Mihailo je jedan od najstarijih u kampu. Smatra da je trening bio neophodan.

"U svakom momentu stvari mogu da krenu u pogrešnom smeru u našoj zemlji. I za to treba biti spreman", rekao je on.

"Zato sam u ovom kampu. Da proučim kako da zaštitim sebe i one koje volim", zaključio je Mihailo.

Na koji način će Belorusija postati pomorska država, pogledajte OVDE.

Izvor: RTS/AP

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA