Najnovije

LOVAC GENERACIJE 5+: Evo zašto je Su-57 bolji od svojih suparnika (VIDEO)

Novi motor za ruski multifunkcionalni lovac Su-57 nadmašuje konkurenciju u celom svetu i uvećava mogućnosti aviona. Zbog toga on pripada generaciji 5+.

Su-57 (Foto: RIA Novosti)

Motor druge faze za lovac pete generacije Su-57 nadmašuje postojeće analoge u svetu po svojoj specifičnoj težini, rekao je na ruskom TV kanalu "Zvezda" generalni konstruktor "OKB LJuljka'’ Jevgenij Marčukov.

'’Rekao bih da je ovo generacija 5+, koja nadmašuje petu generaciju. Baš toj generaciji odgovara ovaj motor sa svojom specifičnom težinom i specifičnom potrošnjom'’, rekao je on.On je dodao da po svojoj specifičnoj težini novi motor za Su-57 nadmašuje analoge u svetu, i zbog toga je ovo sasvim novi avion koji nema ništa  zajedničko sa Su-35.Ovaj motor je dobio uslovnu oznaku '’Tip-30'’ i omogućava avionu brže uzletanje, brže dostiže visinu leta i može da vrši manevre sa velikim opterećenjem tokom vazdušne bitke.

Osim toga, zahvaljujući ovom motoru avion može da poleti nadzvučnom brzinom, a takođe mu se povećava radijus delovanja zbog manje potrošnje goriva.

Prvi let Su-57 je obavljen 5. decembra 2017. godine, a njegova testiranja će trajati još nekoliko godina.

Kako se ruski scenario obrušio na SAD i EU, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA