Najnovije

PARIZ POPIO ŠAMAR! Tramp je pre dva dana bio Makronov gost, a sada ga je isprozivao na mrtvo ime!

Predsednik SAD Donald Tramp oglasio se danas ponovo na Tviteru povodom izjave francuskog kolege Emanuela Makrona da je Evropi potrebna "prava vojska".

Tramp i Makron (Foto: Jutjub)

- Emanuel Makron je predložio da Evropa napravi sopstvenu vojsku da je štiti od SAD, Kine i Rusije. Ali u Prvom i Drugom svetskom ratu su bili Nemci. Kako to izgleda Francuzima? Učili su nemački u Parizu pre nego što su Amerikanci došli. Platite za NATO ili nemojte! - napisao je Tramp.

Ovaj tvit odgovor je na nedavni Makronov intervju u kojem je rekao da Evropa mora da sama da bude u mogućnosti da se brani, ne samo da se oslanja na SAD.

- Potrebna nam je snažna i suverena Evropa da bi se odbranili evropski interesi protiv Kine, Rusije, pa čak i SAD, kao i "Internet giganata" - rekao je tada Makron, inače najveći zagovornik osnivanja evropske vojske u EU.

Na ove reči Tramp je reagovao i pre tri dana, po dolasku u Pariz na ceremoniju obeležavanja 100. godina od završetka Prvog svetskog rata. Tada je Makronovu izjavu osudio kao "vrlo uvredljivu".

- To je veoma uvredljivo, ali možda bi Evropa prvo trebalo da plati svoj pravedni udeo u NATO-u, koji SAD u velikoj meri subvencionišu - odgovorio je Tramp.

Dvojica lidera sastali su nekoliko sati kasnije.

Pročitajte OVDE ko kaže da nam nije u interesu da izlazimo na dvoboj sa Francuskom.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je izgledao susret u Parizu, posle Trampovog prvog tvita.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA