Najnovije

PRIŠTINSKA SPECIJALNA OPERACIJA ''DIPLOMATIJA U HODNIKU'': Istorija je jača od ceremonije u Parizu

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je povodom skandala oko rasporeda sedenja u Parizu na svečanom obeležavanju 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu da se kosovska specijalna operacija "diplomatija u hodniku" premestila iz NJujorka u glavni grad Francuske.

Ambasador Čepurin (Foto: Jutjub)

"Vidimo da se kosovska specijalna operacija `diplomatija u hodniku` nastavlja, premestivši se iz NJujorka u Pariz. To ne utiče na stav Rusije ni na koji način, a i ne može da utiče u principu", napisao je Čepurin na svom nalogu na "Tviteru".

Ruski ambasador je istakao da je istorija jača od ceremonije.

"Mnoštvo propusta na ceremoniji u Parizu nas sasvim ne raduje. Ipak, svet će se uvek sećati podviga vojnika-pobednika među kojima istaknuto mesto pripada, pre svega, srpskim, ruskim, francuskim herojima. Istorija je jača od ceremonije", istakao je Čepruin.

Na ceremoniji u Parizu u nedelju, 11. novembra, premijer samoproglašenog Kosova Hašim Tači našao se u drugom redu, odmah iza najvećih lidera današnjice, dok je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije - zemlje koja je u Prvom svetskom ratu podnela veliku žrtvu i dala dve trećine stanovništva za slobodu, bio skrajnut.

Kako je Gruevski preko Srbije pobegao iz Makedonije, pogledajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Čepurin: Potreban nam je svet bez gospodara i robova

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA