Najnovije

NAŠI "PRIJATELJI" FRANCUZI: Istorija koju vas nisu učili - kako je Napoleon pomogao Turcima da slome Karađorđa (VIDEO)

Da li vas je odnos Francuske prema Srbiji tokom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata zaista iznenadio!? Osim što vršili agresiju na Srbe tokom 90-ih godina, među prvima priznavali ocepljenja republika SFRJ, a na kraju priznali lažnu državu Kosovo, Francuzi imaju svojih zasluga i za propast Prvog srpskog ustanka.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Prof. dr Zoran Milošević, redovni profesor teorijske sociologije i političke teorije, kaže da su Francuzi i Napoleon imali velike zasluge u slomu Prvog srpskog ustanka. Milošević, u emisiji na TV Ras, kaže da je Napoleon poslao svoju artiljeriju u pomoć Turcima u Boju na Ravnju, današnjoj Zasavici, i da su tek nakon toga Turci uspeli da probiju šanac srpskih ustanika.

- Znači Francuzi slamaju Prvi srpski ustanak i kreću ka Rusiji, tamo ga čega 17 srpskih generala u službi Ruske imperije – ispričao je Milošević.

Milošević je objasnio da je Napoleon želeo slom Prvog srpskog ustanka jer je on vođen uz podršku Rusije, a da su Turci u tome videli priliku za savez sa Napoleonom. Prema njegovim rečima, nakon propasti Napoleonovog pohoda i ulaska Rusa u Pariz, zapadna Evropa je shvatila da su srpske vojskovđe i vojnici bili deo snage Rusije i da od tada zapad želi da odvoji Srbe od Rusa. Uskolopu tog plana Milošević vidi i formiranje Rumunije kao države što Milošević detaljno objašnjava u emisiji.

Profesor Milošević je govorio u emisiji o verskim problemima na Balkanu. O stvaranju hrvatske i crnogorske pravoslavne crkve, o udarima na pravoslavnu crkvu i drugim aktueelnim temama.

Ruski sistem za slanje novca koji je mnogo povoljniji za Srbe, više saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Balkan post