Najnovije

PUTIN SVESTAN ZLA KOJE DOLAZI! Hitno naredio! Rusija se užurbano sprema za veliki rat sa SAD! (VIDEO)

Rusija priprema svoju odbranu za veliki rat! Raspoređuje najsavremenije elektromagnetno oružje Samarkand. EMP je poslat na grancu sa Poljskom, kao i 12 drugih jedinica.

Vladimir Putin (Foto: RIA Novosti)

Šokantno i destabilišuće povlačenje SAD iz INF sporazuma koji je ranije zabranjivao upotrebu određenih raketa, koje su sposobne za nuklearne udare, dovelo je do toga da Rusija shvati da se SAD pripremaju za rat protiv Rusije. Rusija je sada, zvanično, izjavila da priprema svoju odbranu, i sprema svoj odgovor na bilo koju agresiju. U tom cilju, rusko Ministarstvo odbrane će rasporediti Samarkand sisteme elektronskog ratovanja u 13 vojnih jedinica, saopštila je agencija nedavno.

Samarkand sistem je najnaprednije EMP oružje na svetu. Kada je oružje raspoređeno, komunikacije i elektronika – uključujući mašine i vozila koji se oslanjaju na elektroniku (avione, tenkove, itd) više ne funkcionišu. SAD trenutno zaostaju daleko iza Rusije u ovoj oblasti tehnologije, kao i brojnim drugim. Izgleda da je to zbog neefikasnosti i korupcije u američkom potpuno profitnom vojno industrijskom kompleksu. Raspoređivanje ovih sistema će biti sprovedeno na strateškim pozicijama, uključujući i evropski region Kalinjingrada, i trebalo bi da budu primljeni u službu do novembra 2019. godine.

- Ovo je zbog činjenice da su naši partneri stavili Rusiju u vrlo teške uslove, s ozbirom na to u perspektivi, povlačenje SAD iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, kao i najbližu aproksimaciju američkih sistema za napad raspoređenih u Istočnoj Evropi do naših granica - rekao je vojni analitičar Aleksandar Žilin. On je dodao da “ne možemo raditi na isti način kao i Amerikanci, koji u planiranju ne uzimaju u obzir bezbednost i perspektivu civila”.

- Postavljamo sisteme elektronskog ratovanja kako bismo sprečili delovanje neprijatelja i do poslednjeg trenutka pokušali da izbegnemo ratnu fazu bez dovođenja ljudi u rizik, uključujući i u onim zemljama Istočne Evrope pod čijom zaštitom Amerikanci raspoređuju svoje sisteme za napad - zaključio je analitičar.

Uprkos ovoj ruskoj zabrinutosti za civilnu bezbednost, SAD, preko svojih istočnoevropskih posrednika u Kijevu i Varšavi, kontinuirano prave agresivnu retoriku ka Moskvi. Ovo se posebno odvija preko Kijeva koji u Donbasu nastavlja stanje zamrznutog rata protiv manjine koja govori ruski jezik i koja se suprotstavila desničarskom državnom udaru 2014. godine koji je počeo agresivno da cilja manjine u Ukrajini, ne ograničavajući se na rusku manjinu, već i na druge, kao što su Mađari. Zbog pretnje ruskim manjinama u Istočnoj Evropi i NATO-a koji se približava granicama Rusije, utvrđenje Kalinjingrada i ruskih istočnih gradova mora da se ojača najsavremenijim sistemima odbrane kao što je sistem raketne odbrane S-400 i Samarkand sistemi elektronskog ratovanja. Kroz inicijative ruskog predsednika Vladimira Putina je ruska vojska modernizovana od osrednje opreme do tehnološkog giganta.

Pitanje je vremena kada će Amerikanci i Izraelci napasti ruske S-300 sisteme u Siriji. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Webtribune. rs

Bonus video

Trebalo je sve potrovati! - Nebojša Sabljar Simeunović : DŽa ili Bu Diktatore

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Moćni ruski raketni protivvazdušni sistemi S-300 i S-400 na vojnim manevrima u ruskoj Astrahanskoj oblasti

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube