Najnovije

VLADETA JEROTIĆ JE ŽELEO DA SE OVO OBJAVI POSLE NJEGOVE SMRTI: Otkriva poreklo Tita, govori o seksu i zašto je islam bolji od hrišćanstva!

Veliki erudita prof. dr Vladeta Jerotić je sa Viktorom Lazićem pričao o smrti, knjigama, piscima, zašto pravoslavlje ima lepotu, o Darvinu, crkvi, veri, svom detinjstvu, a pre svega o porodici i ljubavi.

Vladeta Jerotić (Foto: Jutjub)

Nedeljnik u novom broju objavljuje delove tih razgovora, po želji nedavno preminulog akademika.

O Titu

Tito je bio zanatlija iz Kumrovca. Neki sumnjaju ko je bio. Govorio je nerazgovetno, bilo ga je teško razumeti. Pa ipak, u Kumrovcu postoji i nekoliko pravoslavnih porodica. Te pravoslavne porodice i danas govore tako, slično Titu, hrvatsko-slovenački, mešano. On je govorio i ruski, koji mu se takođe umešao, tako da ga je čovek teško razumeo zbog te mešavine govora. Srbi ne mogu da dozvole da ih je oko malog prsta vrteo zanatlija iz Kumrovca!

O seksu

Ne može ljubav da bude ista za dvadeset godina, trideset i četrdeset godina. I ne treba isto.
Postoji duhovna ljubav, postoji intelektualna ljubav, postoji emotivna ljubav i fizička ljubav. Nigde nijedan idelani brak ne postoji u kome su sve četiri komponente zastupljene. Ima nekih žena koje seks ne zanima. I onda sad, ako voli muža, izlazi mu u susret. Nema drugoga. Ali, izlazite u susret kad god traži. Jer posle kad nađe drugu razume se mlađu onda su ljubomorne.
Imao sam pacijentkinje koje nisu bile ljubomorne pa su mi govorile: Bar je mene ostavio na miru.

O hrišćanstvu

Muslimani su već početkom 20. veka postali dominantni u državcama Afrike koje su bile hrišćanske. Mnogi su napustili hrišćanstvo i prihvatili islam. Islam ima neku jednostavnost i neku prirodnost. To je prirodna religija. Hrišćanstvo je neprirodna religija. Govorio sam o tome i sa Gajšekom i vladikom Porfirijem. Kažem - hrićanstvo je neprirodna religija. Gajšek se zbunio kada sam to rekao, pa je pogledao vladiku Porfirija, a vladika je rekao: Ne samo da je neprirodna nego je i nelogična religija. Jer je natprirodna. To sam i ja hteo da kažem ali je bolje da je to rekao vladika.

Sprema se katastrofa. Da li Evropa u Srbiju proteruje 800.000 migranata. Pogledajte OVDE.

Izvor: nedeljnik. rs

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Emisija “Agape” posvećena velikom Vladeti Jerotiću

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Balkan post

Urbancube