Najnovije

ŠOK! DRUŠTVENE MREŽE GORE! Brazilski pilot uradio nešto neviđeno na nebu iznad Saudijske Arabije! (VIDEO)

Čovek je snimljen u neobičnoj situaciji tokom leta avionom. On je izrekao posebnu islamsku formulaciju kako prihvata Alaha kao jedinog Boga i Muhameda, njegovog Poslanika. Ceremonija se dešavala dok su leteli iznad Saudijske Arabije, koja je dom najsvetijih mesta islama.

Brazilski pilot koji je prešao na islam (Foto: Jutjub)

Video je skupio na hiljade retvitova i komentara na društvenim medijima. Kopilot, koji je sve snimao, vodio je svog prijatelja kroz ceremoniju konverzije, dok je pilot izgovarao islamsku zakletvu kojom prihvata islam, čemu je kopilot (musliman) posvedočio na oko 5486,4 metara visine.

- Ovde smo sa pilotom Amalom iz Brazila. On će reći tekst šehadeta tokom našeg leta do Taluke  - rekao je kopilot na arapskom jeziku.

Čovek je ponovio molitvu posle svog kolege, koji je čestitao novom muslimanu po završetku važne ceremonije. Konverzija se dogodila na nebu iznad Saudijske Arabije, gde se nalazi najsvetiji grad islama - Meka. Milioni muslimana putuju tamo svake godine. Prema islamskom verovanju, svaki zdrav musliman bi morao da obavi hodočašće bar jednom u svom životu da bi se molio na najsvetijem mestu, tik uz Kabu.

Kinezi menjaju vojnu doktrinu i spremaju preventivni udar na SAD. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte zanimljivu uporednu analizu Saudijske Arabije i Irana, šta im je slično, a po čemu se u velikoj meri razlikuju ove dve muslimanske zemlje.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA