Najnovije

VELIKA POBEDA! SIRIJSKA VOJSKA OSLOBODILA AL SAFU! Uništeni poslednji položaji džihadista Islamske države! (MAPA/FOTO/VIDEO)

Sirijska vojska (SAA) i njeni saveznici uspostavili su potpunu kontrolu nad Al-Safom posle razbijanja položaja Islamske države na ovom jako utvrđenom području, izvestila je sirijska vojska.

Sirijska vojska u Al Suvejdi (Foto: Jutjub)

Prema izvoru, jaka kiša je uništila većinu utvrđenja i skrovišta terorističke grupe tokom poslednjih nekoliko dana. Ovo je primoralo preostale teroriste da pobegnu u istočnu pustinju Homsa, gde Islamska država još uvek održava mali džep.

Sirijska novinska agencija (SANA) potvrdila je da je SAA napravila značajan napredak u Al-Safi i javila da su najviše pozicije u toj oblasti trenutno pod kontrolom vojske.


- Naše jedinice u južnom regionu učinile su značajan napredak u Al-Safi i nametnule kontrolu vatre nad preostalim položajima Islamske države - navodi se u saopštenju SANA.

U međuvremenu, sirijski aktivisti izvestili su da je SAA likvidirala, ranila i zarobila desetine boraca ID tokom konačnog pritiska na Al-Safu. "Abu Hajar al-Šešani", viši vojni komandant ID u pustinji Damašk je među teroristima koje je vojska ubila.

Mapa iznad: Vulkanska oblast Al Safa u južnoj sirijskoj provinciji Al Suvejda, sada je oslobođena od džihadista Islamske države

SAA je pokrenula vojnu operaciju u Al-Safi nakon brutalnog napada ID na južnu provinciju Al-Suvejda krajem septembra. Vojska se suočila sa nekoliko velikih problema tokom operacija. Međutim, konačno je postigla uspeh sredinom novembra.

Otvara se stari front u Siriji. Pogledajte OVDE šta se dešava.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Velika pobeda Sirijske arapske vojske na jugu Sirije je žestok udarac džihadistima Islamske države

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA