Najnovije

POSTAJEMO MEKSIKO I KOLUMBIJA! Srpski gradovi u kandžama kriminala! Droga, terorisanje, premlaćivanje, ubijanje!

Bezbednosna situacija u Kragujevcu i Aranđelovcu nikada nije bila gora, oba grada su u kandžama kriminalnih grupa, a droga i nasilje su na svakom koraku i tome se mora stati na put, tvrde stanovnici ovih gradova nakon tragičnih događaja u njima.

Policija (Foto: Jutjub)

Česti obračuni lokalnih bandi, pucnjave, ubistva, tuče i i stradanje mladih od narkotika punili su proteklih meseci stupce crne hronike vestima iz Kragujevca i Aranđelovca.

- U martu je isplivao snimak brutalnog napada u prepunom kafiću u Aranđelovcu. V. P (35) sumnjiči se da je sa još nekoliko prijatelja napao i pretukao sugrađane N. G (31) i S. R. (36). Naočigled brojnih gostiju, među kojima su bile i majke sa decom, u brutalnoj tuči potezao se i pištolj, koji je pao pored šanka. Ovaj događaj uznemirio je javnost - kaže izvor upućen u dešavanja u ova dva grada i dodaje:

- Početkom novembra usledio je novi šok za Aranđelovčane. Petnaestogodišnja devojčica preminula je nakon što je uzela tabletu ekstazija, a diler koji joj je prodao drogu je uhapšen. Nakon ove tragedije usledili su protesti građana koji žele da upozore na narko-bande koje haraju gradom. U Kragujevcu se od maja dogodilo nekoliko incidenata, a građani najviše strahuju od dva kriminalna klana.

- Filip Kostić (26), fudbaler Hamburga i reprezentacije Srbije, i njegov brat napadnuti su u maju u jednom kragujevačkom noćnom klubu, kada je došla grupa mladića koja je poznata po nasilničkom ponašanju. Filipov brat (33) teško je povređen. Četvorica napadača su uhapšena, ali su nakon saslušanja puštena - kaže izvor blizak događaju. 

U junu je u Kragujevcu od predoziranja drogom preminula tinejdžerka Marija Marković (17), a prilikom hapšenja mladića (18) koji je bio sa njom, nađena je velika količina narkotika.

- Zapanjujuće je da se droga, od koje se predozirala devojka, u ogromnim količinama nalazila bukvalno ispred nosa inspektorima - ispričao je tada izvor.

Crna serija u ovom gradu nastavila se u septembru ubistvom MMA borca Radoša Joksimovića (27). Policija je uhapsila Aleksu M. (21) zbog sumnje da je sa motora upucao Radoša.

- Najverovatnije je reč o sukobu zavađenih grupa koje se bave obezbeđivanjem lokala - kaže izvor.

U oktobru je u stanu u Kragujevcu pronađena mrtva glumica Ivana Mlađović (30), Plejbojeva zečica i glumica serije "Selo gori, a baba se češlja", dok je njen verenik Miloš K. bio u besvesnom stanju. Sumnja se da su se Ivana i Miloš predozirali narkotikom, najverovatnije heroinom.

Napadnut član srpske delegacije tokom zasedanja Generalne skupštine Interpola. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte ubistvo usred bela dana!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA