Najnovije

KREĆU PROTESTI SRBA NA KOSMETU: Vrši se pritisak na međunarodnu zajednicu

U srpskim sredinama na KiM, Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu sutra u podne će biti održan miran jednočasovni protest zbog uvođenja taksi na srpsku robu, kaže za Tanjug ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić.

Kosmet (Foto: Jutjub)

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić rekao je novinarima nakon zatvorenog dela sastanaka sa predsenikom Vučićem da su predstavnici Srba obavestili predsednika Srbije i državno rukovodstvo da ne mogu biti "nemi posmatrači" povodom mera Prištine.

Tim protestima će se tražiti od međunarodne zajednice da primora Prištinu da povuče odluku i najavio da će u suprotnom, od utorka, nastaviti proteste u drugom obliku.

"Nećemo dozvoliti da deca nemaju osnovne namirnice" rekao je Rakić i istakao da je situacija južno od Ibra još gora.

On je rekao i da će možda biti blokade puteva i da će se protesti održati u Zdravstvenom centru kao i u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici.

"Priština našu ruku pomirenja uvek vidi kao našu slabost i nastavlja svojim putem", rekao je Rakić novinarima i dodao da je predsednik Srbije tražio od predstavnika Srba da protesti budu mirni.

Prema rečima Rakića, protesti će biti održani na više lokacija uz podršku radnika Kliničkog centra, u kojem postoje zalihe kiseonika za deset dana kao i uz podršku zaposlenih u Studentskom centru, koji ima zalihe hrane za sedam dana.

Kako je Moskva reagovala na poteze Prištine, pogledajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonusvideo

Kosovo – novi izazovi

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA