Najnovije

NATO INVAZIJA JE SPREMNA: Belorusija okružena neprijateljskim teškim naoružanjem

Svakom delovanju NATO pakta će slediti simetričan odgovor, jer se sa njima drukčije ne može.

Lukašenko (Foto: Sajt predsednika Belorusije)

Nedavno je u Kanadi završena 64. Parlamentarna skupština NATO alijanse na kojoj se čulo nekoliko izjava koje se mogu oceniti kao otvorena objava rata Rusiji.

Većina tih izjava je našla svoje mesto u elaboratu kanadskog senatora D. Dejkstera pod nazivom '’Pojačavanje NATO snaga na istoku'’.

Trenutno NATO grupiše ogromnu količinu vojske na granicama Rusije i Belorusije, a može se reći da je Belorusija, ako se ne računa granica sa Rusijom, potpuno okružena NATO trupama.

SAD finansiraju izgradnju i širenje desetina vojnih aerodroma, a njihov najveći broj se nalazi u Evropi. Veliki deo američkih finansija je usmeren i na izgradnju vojnih hangara i skladišta za oružje. Podsećamo da je u bazu Ramštajn u Nemačkoj dovozena najveća količina municije od agresije na Jugoslaviju 1999. godine.

Nedavno su SAD poslale desetine svojih lovaca u Rumuniju, a uskoro će poslati i bespilotne letelice za nadgledanje i izviđanje terena.

U Letoniji je na železničkoj stanici Garkalne otvorena nova pruga za transport teškog naoružanja. Za nju je izdvojeno 1,8 miliona evra, od čega su SAD dale 500 hiljada evra.

U slučaju početka oružanog konflikta između NATO pakta i Rusije, veliki deo ratnih dejstava bi se odvijao na teritoriji Belorusije, koja je jedan od glavnih saveznika Rusiji.

Poljska je najavila da će graditi veliku američku bazu na svojoj teritoriji, na šta je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko oštro odgovorio poljskom predsedniku Andžeju Dudi i celom Zapadu, o čemu više možete pročitati OVDE.

Zapadne težnje da okrene Belorusiju na svoju stranu su propale, a Minsk jednostavno nije hteo da seče granu na kojoj sedi, već je nastavio sa tradicionalnom vojnom saradnjom sa najbližim partnerom – Rusijom, i stao je u odbranu zajedničke teritorije na prvoj liniji fronta.

Kako je Iran preti Beloj kući, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rusija i Belorusija zajedno protiv NATO pakta

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA