Najnovije

DŽIHADISTI, GOTOVI STE SADA! STIŽE OSVETA! Rusi otkrili ko su ubice njihovih pilota i vojnika u Siriji! (VIDEO)

Ruski istražni odbor je identifikovao devet militanata koji su učestvovali u ubistvu ruskog pilota aviona "Su-24M" Olega Peškova i marinca Aleksandra Poziniča, kao i pokušaja ubistva navigatora "Su-24M" Konstantina Murahtina u Siriji 2015. godine, prema podacima ruskih državnih medija.

Ruski specijalci u Siriji, poznatiji kao "Specnaz" (Foto: Jutjub)

- Tokom pregleda nesreća u sirijskoj provinciji Latakija pronađena su i istražena mesta na kojima su uništeni ruski borbeni avion i helikopter, kao i područja sa kojih su militanti napali pilote nakon što su se katapultirali, i kuća u jednom od naselja u provinciji Latakija, gde su počinioci skrnavili telo Olega Peškova - rekla je portparolka Svetlana Petrenko za TASS, dodajući da su "prikupljeni i drugi važni dokazi".

- Prikupljeni dokazi omogućavaju podnošenje tužbi protiv devet sirijskih državljana.

Dodala je da su pomenuta lica optužena za učešće u aktivnostima nelegalne naoružane grupe, pomagača ubica i pokušaja ubistva, skrnavljenja ljudskog tela, kao i korišćenja oružja, municije i krađe lične imovine. Petrenko je rekla da su militanti uhapšeni u odsustvu, dok je istražni odbor izdao i međunarodne naloge za hapšenje.

- Istraga se nastavlja, preduzimaju se koraci da se pronađu drugi ljudi koji su uključeni u ubistva ruskih vojnih službenika - rekla je ona, rekavši da je istraga u Siriji u toku.

Dana 24. novembra 2015. godine u sirijskoj provinciji Latakija turski avion "F-16" oborio je ruski ratni avion "Su-24M". Tada je ubijen pilot Peškov od strane turskih militanata nakon što se katapultirao iz vojnog aviona. Navigator je preživeo i spasio ga rusko-sirijski tim za hitne reakcije. Marinac Pozinič je poginuo tokom ove operacije.

Turska strana tvrdi da je “Su-24M” povredio turski vazdušni prostor. Ruska strana je osudila ove tvrdnje. Incident je prouzrokovao zapažene tenzije između Rusije i Turske i Moskva je nametnula sankcije i koristila širok spektar mera za kažnjavanje Ankare zbog neprijateljskog pristupa. Kao rezultat ovoga, kao i drugih događaja u sukobu, Turska je bila primorana da promeni svoj stav u Siriji u korist Irana i Rusije.

Iran žestoko udario na Saudijsku Arabiju. Pogledajte OVDE šta se dogodilo.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte trening ruskih specijalaca u Siriji, poznatih kao “Specnaz”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA