Najnovije

IRAN UDARIO ŽESTOKO! Napadnut brod Saudijske Arabije! (VIDEO)

Saudijske i iranske vlasti tek treba da komentarišu izveštaje medija. Iranska revolucionarna garda zaplenila je ribarski brod Saudijske Arabije i uhapsila njegovu posadu, izveštava novinska agencija Mizan.

Iranski vojni brodovi (Foto: Jutjub)

Kako je lokalni funkcioner u iranskom lučkom gradu Bušeher rekao za “Mizan” razlog za ovaj postupak jeste vođenje istrage protiv posade. Broj i nacionalnost posade zadržanog broda trenutno ostaju nepoznati.

Prošle godine Iranska revolucionarna garda zaplenila je nekoliko ribarskih brodova Saudijske Arabije, koji su zalutali u iranske teritorijalne vode u Zalivu. Islamska Republika Iran i Kraljevina Saudijska Arabija su dugogodišnji rivali za dominaciju u regionu, podržavajući suprotne strane u sukobima u Siriji i Jemenu.

Kraljevstvo je prekinulo diplomatske veze sa Islamskom Republikom u januaru 2016. godine, nakon napada na diplomatska predstavništva Saudijske Arabije u Teheranu i Mašhadu, što je došlo kao reakcija na pogubljenje vrhovnog iranskog šiitskog sveštenika Šejka Nimra al-Nimra, zajedno sa 42 ljudi osuđenih za terorizam od strane Rijada.

Više od deset sirijskih vojnika poginulo je u istočnom Homsu posle napada Islamske države. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte po čemu su to slični, a u čemu se umnogome razlikuju dve vodeće zemlje islama –Saudijska Arabija i Islamska Republika Iran.

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA