Najnovije

LAVROV ŽESTOKO PO VAŠINGTONU I DŽIHADISTIMA: Vi ste saveznici u rušenju Asada

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da je "Islamska država" saveznik Vašingtona u misiji promene političkog režima u Siriji.

Lavrov (Foto: RIA Novosti)

"Američki Stejt department nedavno je saopštio da `Islamska država" još nije poražena i da je promena režima u Siriji glavni, preliminarni uslov za poraz te terorističke organizacije", rekao je Lavrov nakon razgovora sa šefom portugalske diplomatije Augustom Santošom Silvom.

On je naglasio da su tim potvrđene njegove pretpostavke da Amerikanci smatraju "Islamsku državu" kao opravdanje za svoje vojno prisustvo u Siriji i da su "skoro saveznici u borbi protiv sirijskih vlasti".

"Glavni zadatak Vašingtona sada je ponovo promena režima, a ne poraz `Islamske države`. Očigledno je da Amerika ima skrivene planove u Siriji", kaže Lavrov.

Šef ruske diplomatije je podsetio da je "Islamska država" iskorenjena sa teritorije pod kontrolom sirijskih vlasti, ali da i dalje ima "džepova otpora".

Prema njegovim rečima, osnovno uporište "Islamske države" nalazi se na teritoriji Sirije koju kontrolišu američke snage, uključujući ozloglašeni izbeglički logor Rukban.

Koje moćno oružje su sirijski '’Tigrovi'’ počeli da koriste, pogledajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

SAD i ID rade zajedno u Siriji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA