Najnovije

SUD U PRIŠTINI ODREDIO PRITVOR 30 DANA UHAPŠENIM SRBIMA: U ponedeljak počinje rok za žalbu

Trojici Srba koji su u petak uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici Osnovni sud u Prištini odredio je do 30 dana sudskog pritvora na zahtev tužilaštva, javlja dopisnik RTS-a. Otpravak rešenja advokatima će biti uručen u ponedeljak kada bi trebalo da bude preveden. Tada počinje rok od 24 sata za podnošenje žalbe.

ROSU (Foto: Jutjub)

Oni se terete zbog navodne umešanosti u ubisto lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića a potpredsednik Srpske liste Igros Simić rekao je da su prebačeni u zatvor visokog rizika u Podujevu.

Uhapšeni su dali izjavu sudu samo na okolnosti određivanja pritvora, a svoju odbranu povodom krivičnog dela za koje se terete iznosiće pred tužiocem naknadano.

Četvrti Srbin, koji je takođe uhapšen juče, treba da bude priveden u sudu u Kosovskoj Mitrovici jer se on ne tereti za ubistvo Ivanovića, već za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti.

Tužilac Sulj Hodža rekao je posle današnjeg ročišta da očekuje da uhapšenima bude određen pritvor jer postoji dovoljno dokaza.

Advokati otuženih su reagovali na odluku suda i na navode tužišalštva. Advokat Dejan Vasić je rekao da je ono čime tužilaštvo raspolaže "tanko i neuverljivo". 

"To su najobičniji prepisani medijski izveštaji i ništa drugo", kaže Vasić. 

Advkat Negovan Šaranović dodaje: "Ukoliko se rešenje o određivanju pritvora zasniva na činjeničnom stanju kojima raspolažu tužilaštvo i sud, naše je ubeđenje da ovaj postupak mora bidi završen u korist okrivljenih".

Sličnog mišljenja je i njegov kolega Miro Delević.

"Dokazi koje iznosi tužioc nisu dokazi, i nadam se da ćemo to u žalbi da dokažemo. Dokazi ne mogu da budu hipotetički nego samo konkretni", poručuje Delević.

Otpravak rešenja advokatima će biti uručen u ponedeljak kada bi trebalo da bude preveden. Tada počinje rok od 24 sata za podnošenje žalbe.

Šta nam KFOR i Zapad spremaju, saznajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Hapšenje Srba na Kosovu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA