Najnovije

NOVE ZABRANE PRIŠTINE: Zaustavljaju sve što je srpsko! Na udaru sportisti, slikari i humanitarci!

Svoju nameru da srpski narod zatvore u geto i primoraju ga da napusti svoja ognjišta osudila je i Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja je istakla „da se Priština više i ne trudi da prikrije fašističku prirodu svojih „mera“.

KPS (Foto: KPS)

Da odluka Prištine o uvećanju takse za 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH nije ekonomska, već isključivo politička sa jasnim ciljem da se zaustavi sve što je srpsko, znalo se od prvog dana, a poslednji dokaz za to je i vraćanje igrača Odbojkaškog kluba iz Loznice sa administrativnog prelaza Jarinje. Oni su oko podneva, bili na prelazu u nameri da dođu do Kosovske Mitrovice gde je trebalo da bude odigrana utakmica 10. Kola Prve odbojkaške lige Srbije.

Ubeđivanje sa kosovskim policajcima i traženje realnih razloga za zabranu ulaska trajalo je više od tri sata. Prema rečima Nikole Radomirovića, trenera i igrača O.K. Kosovska Mitrovica koji je bio na Jarinju, izjavio je „Novosti“ da je od odbojkaša iz Loznice traženo da imaju odobrenje Ministarsta za sport Kosova.

- Sve sportske ekipe iz centralne Srbije koje dolaze na Kosovo i Metohiju imaju problema, a našim kolegama iz Loznice je poručeno da ne može da se igra srpska liga na Kosovu i Metohiji – rekao je Radomirović. On je dodao da će o tome kako će ova utakmica biti registrovana, odlučivati Odbojkaški savez Srbije.

Svoju nameru da srpski narod zatvore u geto i primoraju ga da napusti svoja ognjišta osudila je i Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja je istakla „da se Priština više i ne trudi da prikrije fašističku prirodu svojih „mera““.

- Prištini i ovom prilikom poručujemo da neće moći da zaustavi život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i da će Srbi, uz podršku svoje države Srbije, pronalaziti načine da zaobiđu i prevaziđu njihove anticivilizacijske barijere. Ekstremisti iz Prištine mogu da pokušaju da našem narodu uskrate hleb, mleko, lekove i sve ostalo što mu je potrebno za život, mogu da naše ljude opašu i bodljikavim žicama, ali Srbe i njihovu volju za život i opstanak na Kosovu i Metohiji niko neće moći da uguši i pokoleba – navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Gotovo u isto vreme, teror i iživljavanje kosovsih vlasti na administrativnom prelazu Merdare, samo sa druge strane i pri nameri da napuste teritoriju Kosova i Metohije osetili su i predstavnicima Doma kulture iz Gračanice kojima je onemogućen odazak na izložbu mladih slikara u Novi Sad.

Desetočasovnom maltretiranju na prelazu Jarinje, u petak su bili izloženi i članovi humanitarne organizacije „Srpska solidarnost hranom“ pri čemu je jednoj od članica Radmili Dobrivojević pozlilo.

Šta će Šiptari realizovati u januaru, saznajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Srbima na KiM preti humanitarna katastrofa

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA