Najnovije

OPŠTA UZBUNA NA KRIMU! RUSKA FLOTA U PRIPRAVNOSTI! Ukrajinski brodovi opasno prišli Krimskom mostu!

Ruska federalna služba bezbednosti (FSB) objavila je fotografije incidenta blizu novoizgrađenog mosta. Ukrajina optužila Moskvu za provokaciju. Tri broda ukrajinske mornarice prešla su pomorsku granicu Rusije i Ukrajine i idu ka moreuzu Kerč i novoizgrađenom mostu koji spaja Krim i Rusiju, saopštila je jutros ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

Ruski ratni brodovi (Foto: mil.ru)

- Ovog jutra u 7 časova po moskovskom vremenu, tri plovila ukrajinskih oružanih snaga prekršila su Konvenciju UN o pomorskom pravu kako bi prešla rusku granicu – navodi se u saopštenju.

Ta služba je takođe objavila fotografije plovila u pratnji ruskog patrolnog broda, dodajući da oni izvode opasne manevre i ne slušaju naređenja.

Ukrajinska strana, koja ne priznaje Krim kao deo Rusije, optužila je Moskvu za provokaciju tokom, kako su naveli, rutinskog premeštanja snaga između Crnog i Azovskog mora. Takođe je navedeno da je ruski brod udario i teško oštetio jedno plovilo.

Hemijski napad militanata na Alep je kap koja je prelila čašu. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti, RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Koliko je velika tenzija bila i ostala najbolje pokazuje i ovaj snimak susreta ruskih i ukrajinskih kopnenih snaga pre četiri godine na Krimu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA