Najnovije

ODATA POŠTA ADEMU JAŠARIJU, KOLJAČU SRBA! Haradinaj i Rama iz Prekaza poslali monstruoznu poruku!

Predstavnici kosovske i Vlade Albanije, nakon današnje zajedničke sednice u Peći, obišli su grob osnivača tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Adema Jašarija u Prekazu, a premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj je rekao da to mesto "ujedinjuje Albance".

Adem Jašari (Foto: Jutjub)

Premijer Albanije, Edi Rama, rekao je da su danas u Prekazu "u čast slave i istorije porodice Jašari", preneo je portal “Indeksonlajn”.

- Delimo slavnu istoriju ove porodice i verujem da nema boljeg mesta sa kojeg svim Albancima, gde god da su, da čestitam praznik zastave sa dvoglavim orlom, simbolom koji treba da nas inspiriše svaki dan - rekao je Rama.

Prisutni su bili predsednik parlamenta Kadri Veselji i predstavnici porodice Jašari.

Rifat Jašari je svim Albancima čestitao 28. novembar, Dan albanske zastave i izrazio nadu da će Albanci, gde god da su, uvek biti zajedno.Podsetimo, Jašari je stradao u martu 1998. kada je srpska policija opkolila kuću u kojoj se krio Jašari. U opsadi su poginuli i Adem Jašari i njegov brat Hamza. Ukupno je poginulo 38 terorista i 28 civila, žena i dece, uglavnom članova porodice Jašari. 

Tada Adem Jašari pokazuje svoje pravo lice. Odbijajući da se preda, ubija svog sestrića zbog "kukavičluka", a teroristi žene i decu koriste kao živi štit, očekujući pojačanja iz okolnih albanskih sela, kao i opšti ustanak u Drenici. Međutim, to se nije dogodilo, a Adem Jašari je svesno žrtvovao članove svoje porodice, bez obzira na pol i uzrast. Tog i takvog Adema Jašarija, kriminalca, seoskog kabadahiju i teroristu, vlasti kosovskih Albanaca uzdižu na rang jednog Skenderbega.

Kosovo se pripaja Albaniji. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je likvidiran ozloglašeni Adem Jašari

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA