Najnovije

ZVEZDA ZNA KAKO S NAPOLITANCIMA! Istorija je saveznik srpskog šampiona!

Na premijeri u grupnoj fazi Lige šampiona protiv Napolija, Crvena zvezda je u grotlu "Marakane" osvojila prvi bod (0:0)

Zvezda- Napoli (Foto: Jutjub)

Revanš utakmica dve ekipe igraće se u sredu na stadionu "San Polo" od 21.00 čas. Biće to četvrti međusobni duel u istoriji dva kluba, a pobednik bi kolo pre kraja obezbedio proleće u Evropi.

Pre septembarskog remija, klubovi se nisu susretali 52 godine, a iz dvomeča 1966. crveno-beli su izašli kao pobednici. Voljom žreba sreli su se u prvom kolu Mitropa kupa, a slavlje srpskog predstavnika u dvomeču nagovestila je pobeda Zvezde rezultatom 2:0 u prvom duelu, pred domaćom publikom. Strelci pogodaka za Zvezdu bili su Ostojić i Vratnjan.

Uprkos minimalnoj pobedi (1:0) Napolija u revanšu, zbog boljeg ukupnog rezultata Crvena zvezda se plasirala u drugo kolo. Upravo taj stepenik predstavljao je nepremostivu prepreku za crveno-bele, pa se u polufinale plasirao Trenčin.

Godine koje su usledile posle susreta u Mitropa kupu donele su uspeh rivalima, pa je Napoli u naredne tri sezone završavao u samom vrhu Serije A, osvajavši treće, četvrto i drugo mesto. Crvena zvezda imala je još više uspeha, te je već naredne sezone osvojila prestižni Kup, a potom i tri uzastopne titule šampiona Jugoslavije.

Susreti sa Napolijem do sad su se ispostavljali kao istorijski, a tradicija će se nastaviti u slučaju da Beograđani u sredu ostanu neporaženi. Remi bi doneo prvi bod sa gostujućih utakmica Zvezde u eliti, dok bi pobeda predstavljala još jedan istorijski podvig za pamćenje.

Prvi ovosezonski meč aktuelnih rivala završen je bez pogodaka, pa je Zvezda takmičenje počela sa jednim bodom, nagovestivši da će biti tvrd orah respektabilnim protivnicima. Oba tima su na internacionalnoj pozornici odigrala po tri meča u međuvremenu, Napoli je ostvario dva remija i pobedu, dok su izabranici Vladana Milojevića pored trijumfa nad Liverpulom zabeležili dva poraza u gostima.

Fudbalska reprezentacija Srbije dobija novog selektora! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor:  Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA