Najnovije

Albansko nasilje po nacističkoj metodologiji

Privremene strukture albanskih secesionista pokrenule su višeslojan napad na srpsko stanovništvo, privredne interese Srbije i na međunarodno pravo i međudržavne sporazume (CEFTA). Horor scenario ponovio se u dosada neviđenoj formi, nezabeleženoj od martovskog pogroma 2004. godine i početkom godine sramotnog linča Marka Đurića, visokog srpskog zvaničnika.

Miša Vacić (Foto: Srpska desnica)

Piše: Miša Vacić, predsednik Srpske desnice

Tzv. pokrajinska privremena administracija poslala je naoružane albanske specijalce u severni deo Kosovske Mitrovice. Ponašanje albanske strane, koja je u navodnom dijalogu sa Beogradom, preti da izazove regionalne bezbednosne poremećaje. Može se zasigurno sumnjati da iza albanskih nekorektnih odluka stoje pojedine zapadne sile kojima srpsko-albanski kompromis i mir u regionu nije u dalekosežnom interesu. Naša strana u dijalogu do sada iskazala je konkretne ustupke u pregovorima od 2013.godine, sve zarad postizanja neophodnog kompromisa, dok Albanci nisu pokazali minimum naznaka o popuštanju svojim megalomanskim zahtevima. Čak ni da ispoštuju ugovorene obaveze iz obostrano potpisanih sporazuma. Očigledna je namera sabotiranja dijaloga, tako da se krivica za udaljavanje prebaci na Srbiju. Nakon agresivnog kršenja svih dogovora i sporazuma u duhu njihovog terorističkog manira kada su naoružani maskirani albanci oteli tokom noći četvoro Srba u Severnoj Mitrovici, briselska administracija je cinično pozvala obe strane na smirivanje tenzija i uzdržavanje od provokacija! Čime je srpska strana ovo zaslužila, kada je i sama žrtva siledžijske akcije Albanaca? To je egzaktan primer politike dvostrukih aršina, gde je Srbija, iako žrtva, uvek prikazana kao krivac za akte sa kojima nema nikakve veze, čak naprotiv su na njenu štetu počinjeni od drugih. To konačno uviđaju mnoge svetske administracije. Prepoznajući providnost medijske satanizacije Beograda. Novac albanskog lobija ima i te kako veze sa masovnim medijima svetskog uticaja. 
   
Srpska vlast pokazuje državničku mudrost i ne naseda na trikove koje albanski planeri koriste protiv naše države. Političkom odlukom srpskih vlasti, mudro nije dat povod prištinskoj strani da kod „neutralnih“ posrednika iz zabrinute međunarodne zajednice, manipuliše frazama o srpskom „zveckanju oružjem“ i veliko-srpskoj ratnohuškačkoj politici.
   
Uporedo sa torturom nad kosmetskim Srbima, upotrebljene su nezabeležene metode pritiska privrednog karaktera. Evropska javnost postale je ćutke svedok ovovremene „Kristalne noći“. Dešavanja iz novembra 1938.godine,kada je uništavana jevrejska imovina i životi kao uvod u budući Holokaust viđena su i novembra 2018.godine na KiM. Umesto Jevreja, danas su meta Srbi. Srpski proizvodi, planski su stavljani na lomače i spaljivani. Srpski građani su iz straha zatvorili svoje radnje i otišli u neizvesnost života geta-enklava gde iako čine većinu neosećaju bezbednost. Događaji nisu spontani, kao što ni događaji u nacističkoj Nemačkoj 1938.godine nisu bili. Oni su specijalno planirani da bi vršili dodatni pritisak za masovnijim izgonom Srba sa svoje zemlje. Privremene institucije podigle su carine na 100%  za sve proizvode sa teritorije centralne Srbije!
    
Šta raditi dalje i koje korake Srbija treba da preduzima nakon terorističke provokacije albanskih organa koji se predstavljaju samostalnima u odlučivanju?
    
Mudrost i strpljenje.Diplomatska pobeda u Interpolu moguć je okidač za „Kristalnu noć“ na KiM uperenu protiv Srbije.Ubistvo nemačkog sekretara ambasade fon Rata u Parizu od prognanog nemačkog Jevrejina Grinspmana poslužilo je nacistima da otpočnu pustošenja i ubistva nezaštićenih nemačkih građana jevrejske nacionalnosti 1938.godine. Da li slično čeka i nezaštićene Srbe zbog uspeha srpske države u Interpolu?
    
Naša diplomatija ima dosta aduta,npr. Ženevsku konvenciju o zabrani kolektivnog kažnjavanja. Srbija nije dala ni jedan povod kojim bi Albanci opravdavali nasilje, lomače i carinski rat kao pritisak za kolektivan progon Srba sa teritorije KiM. Ubedićemo spoljne partnere suprotnih stavova u ispravnost naše državne politike,a prijateljske države u doslednost Srbije na putu očuvanja stabilnosti,neutralnosti i ispunjavanja datih obaveza. Sve što Srbija može da obezbedi, lažna republika Kosovo ne može ni u približnom obimu!
    
Svet polako shvata ko je stabilan, snažan i ozbiljan državni poredak u regionu. Zlatna valuta Srbije je narodni koncenzus oko elementarnih pitanja, ali i vetar u leđa našoj državi. Srbija svojom ozbiljnošću proširuje krug država partnera, dok ih narko teroristi iz dana u dan gube. I svojim banditskim ponašanjem će da nastave da slabe.

Pročitajte OVDE Vacićevu kolumnu o zločinima hrvatske paravojske i medija u slučaju srpskog grada Vukovara.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta bi bilo danas da nam je Amerika bila saveznik 90ih.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA