Najnovije

POSLE RASPISIVANJA POTERNICE: Branku Milić izručuju Srbiji?

Raspisana poternica za optuženom koja se krije u srpskoj ambasadi u Podgorici. Branilac: Sledeći korak je verovatno ekstradicija.

Branka Milić (Foto: Jutjub)

Viši sud u Podgorici izdao je poternicu za Brankom Milić, optuženoj u aferi "Državni udar", koja je iz sudnice pobegla u Ambasadu Srbije. NJen advokad Miroje Jovanović pretpostavlja da je sledeći korak - zahtev za ekstradiciju Milićeve.

- Odluka o raspisivanju poternice je doneta očigledno nakon što su videli da im niko neće dati dozvolu da uđu u Ambasadu i tako je uhapse. Nakon toga pretpostavljam da će se krenuti u zahtev za ekstradiciju gospođe Milić - kaže Jovanović.

Ako tako bude, dodaje, taj će postupak biti vođen pred srpskim pravosuđem.

- Tako ćemo pred sudom u Srbiji osvetliti kakvu nepravdu je gospođa Milić trpela - dodaje Jovanović.

Kao komentar na raspisivanje poternice, Branka Milić, za "Novosti", rekla je da drugo nije ni mogla očekivati.

- Nemam nameru da bežim iz Crne Gore. Tu sam u Ambasadi Srbije, gde se oporavljam od trauma koje sam doživela tokom sudskog procesa - prokomentarisala je otpužena za terorizam. - Ja sam nevina osoba, koju mrcvare dve godine i nemam nijedan razlog da bežim ili da se skrivam. Onog momenta kada se meni pred sudom omogući pravo koje pripada svakom živom biću na kugli zemaljskoj, a to je poštovanje člana 6. Konvencije o ljudskim pravima, moći ćemo da nastavimo suđenje. Ovo do sada je bilo mrcvarenje u montiranom političko-sudskom procesu, gde je atakovano na moj život i na moje zdravlje.

Ona tvrdi da protiv nje nemaju nijedan dokaz, kao i da ima dokument da u Crnoj Gori nikada nije bila bezbednosno interesantna osoba.

Branka Milić je zamolila mitropolita Amfilohija, koji je dao garancije za njeno puštanje da se brani sa slobode, da se od nje distancira. Navela je da ne želi da se opterećuje ovim "budalaštinama".

O daljoj sudbini Branke Milić znaće se narednih dana kada zvanični Beograd iznese svoj stav.

Sudija Mugoša, koja vodi slučaj, pročitala je policijsku belešku u kojoj je opisana situacija ispred Ambasade u danu kada je Milićeva u nju došla iz suda. Naveli su da je sivi "audi" (NG-CN 357) više puta dolazio do Ambasade. U belešci je navedeno i da je oko 15.50 vozač iz auta izneo posteljinu i garderobu za Branku Milić, što je dao nekome iz Ambasade.

Kako je Knežević rasturio albanskog poslanika, pogledajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Branka Milić ostaje u ambasadi Srbije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA