Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) STOP SAUDIJSKOJ AGRESIJI! U Jemenu svakih 10 minuta umiru deca uzrasta do 5 godina!

Međunarodni dečiji fond Ujedinjenih Nacija (UNICEF) izjavio je da zbog saudijske agresije u Jemenu svakih deset minuta od gladi i raznih bolesti umiru deca uzrasta do 5 godina.

Agresija protiv Jemena (Ilustracija: Al Masirah)

Regionalni direktor ZNICEF-a za Bliski Istok i Severnu Afriku Girt Kabalari je rekao da deca u Jemenu umiru od gladi i raznih bolesti, i da je u jemenske luke potrebno hitno dostaviti pomoć, prenosi britanski list The Independent. On je rekao da svakih deset minuta u Jemenu umiru deca uzrasta do 5 godina od gladi i raznih bolesti izazvanih izgladnelošću.

Prema podacima Ujedinjenih Nacija, oko 14 miliona stanovnika Jemena, što predstavlja polovinu stanovništva, živi na granici gladi. Oko 1,8 miliona dece boluje od bolesti koje su izazvane izgladnelošću, a najveći problem je nedostatak lekova i vakcina.

Podsećamo da je i američki državni sekretar Majk Pompeo 31. oktobra pozvao obe zaraćene strane u Jemenu da prekinu vatru na 30 dana, što saudijska strana nije prihvatila i nastavila je sa intenzivnim napadima na najsiromašniju zemlju Arabijskog poluostrva, čime izaziva još veću humanitarnu katastrofu.

Ko je naručio ubistvo Kašogija, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA