Najnovije

KINA I IRAN UNIŠTILI AGENTURU CIA: Način na koji su to učinili je najjednostavniji mogući

Desetine agenata američke obaveštajne službe CIA je likvidirano u Kini i Iranu, a njihovo delovanje je rasvetljeno putem interneta.

Tajna (Foto: Pixabay)

List Dejli Telegraf je objavio članak u kojem piše da su desetine američkih agenata likvidirani u Kini i Iranu tako što su '’spoljni neprijatelji Amerike'’ preko Gugla saznali čime se oni bave i presekli su im tajne kanale komunikacije.

Prema navodima Yahoo News, u periodu od 2009. do 2013. godine, CIA je doživela katastrofalni neuspeh u korišćenju tajnih kanala komunikacije koje su koristili oficiri i agenti na terenu.

List navodi da se CIA još uvek nije oporavila od tih grešaka zbog kojih je izgubila desetine ljudi po celom svetu.

Internet platvorma za komunikaciju vojnika je prvi put primenjena na Bliskom Istoku i nije imala široku primenu, a postala je popularna zbog svoje efikasnosti, ali je bila daleko od savršenstva.

Teheran je jednostavnim korišćenjem Gugla pronašao veb-sajt koji su posećivali agenti CIA za vreme mandata Baraka Obame, kada su agenti CIA krenuli u pretraljgu iranskih nuklearnih postrojenja. Jednostavnom upotrebom pretraživača Iranci su pronašli tajne sajtove CIA. Kasnije je Iran ušao duboko u špijunsku mrežu SAD.

U isto vreme Kina je na isti način ušla u trag lokalnim stanovnicima koji su radili za CIA i prikupljali podatke na teritoriji Kine, zbog čega je više od 30 njih pogubljeno.

Šta Izrael krije od celog sveta, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Najveće greške CIA

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA