Najnovije

ARAPSKO NASELJE BLIZU SARAJEVA POD VELOM MISTERIJE: Brojne kontroverze već sada prate izgradnju bogatog kompleksa! (VIDEO)

Gradnju novog arapskog naselja u opštini Hadžići, u mestu Drozgometva, iza kog stoji kompanija “Al Bajrak Junajted Kompani”, već sada prate brojne kontroverze.

Arapska kolonija nedaleko od Sarajeva (Foto: Jutjub)

Redakciju Avaza je pozvao muškarac iz Mostara, koji se predstavio kao radnik jedne firme koja je izvodila radove u ovom naselju. Požalio se da investitor njegovoj firmi nije uplatio novac za radove koje su oni uspešno realizovali i da već pet meseci čekaju na svoje zarađene dnevnice.

- Mi smo posao odradili. Sve je bilo u redu dok smo radili. Kad smo posao završili, naš gazda je rekao da nema novca, jer mu nije isplaćeno za radove od investitora. Mi radimo za dnevnicu i to je meni i mojim kolegama sve. Bilo je priča da nemaju ni sve potrebne dozvole. I sada nas neko vuče za nos. Šta treba, da odemo i sravnimo sa zemljom te kuće? Ima nas 50 koji nismo dobili ni marke za urađeni posao – rekao je pre nekoliko dana jedan od radnika.

Do naselja se dolazi makadamskim pristupnim putem, koji koriste građevinske mašine. Još nije ni asfaltiran. Na samom ulazu, kako je to običaj, nema table na kojoj se obično nalaze podaci o izvođaču radova, roku završetka, investitoru, nadzoru. Nema ni radnika niti građevinskih mašina. Iz jednog kontejnera poziva nas mlađi muškarac, koji se predstavlja da je čuvar gradilišta i pokušava da da odgovore.

- Zvaću ja Muhameda (predstavnik kompanije), neka vam on sve ispriča šta je bilo. Znam da su se ti neki radnici žalili, da su dolazile inspekcije, čak je i policija dolazila da interveniše - usput spominje čuvar.

Muhamed je na jednoj od društvenih mreža odgovorio je na pitanja, jer stranica kompanije, koja je registirovana na Ilidži, na adresi ulica Josipa Slavenskog broj 9, nema informacija o kontaktu.

- Sve su radili pogrešno pa su napali i nadzornog i tako dalje. Dole sve prokišnjava. Pićemo kafu za koji dan, ne mogu više informacija, možda si neki njihov prijatelj – napisao je u odgovoru Muhamed Šabanović.

Na pitanje čiji prijatelj i ko je radio nadzor u naselju u Drozgometvi, odgovorio je: – Ne mogu više informacija da dajem. Bićete obavešteni dok advokat sakupi dokaze. Istraga tek sada počinje.

Poslao je i faksimile nekoliko uplatnica firmama koje su izvodile radove. Iz Avaza su posli pitanja da li je firma dobila sve građevinske i ekološke dozvole, a pokušali su da dođu i do Hamde Ejubovića (SDA), načelnikom opštine Hadžići, ili s nekim iz Službe za prostorno uređenje, urbanizam i građenje, ali bez uspeha.

Karla del Ponte šokirala novom izjavom o Haradinaju i “Kosovu”. Pogledajte OVDE šta je rekla.

Izvor: Kurir, avaz. ba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bogati Arapi imaju velike planove za Bosnu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA