Najnovije

HRVATSKA POD ALARMOM: 20.000 naoružanih migranata sprema upad – armija, sve mladići bez žena

Oko 20.000 migranata spremno je da uđe u EU iz BiH, preko graničnog prelaza kod Velike Kladuše, prenosi austrijski dnevnik “Kronen cajtung“, pozivajući se na neimenovane izvore iz austrijskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Migranti (Foto: Jutjub)

Ova grupa migranata, u kojoj skoro da nema žena, sastoji se od mladića marokanskog, alžirskog, iranskog i pakistanskog porekla, za razliku od prethodnih migrantskih talasa koji su sastojali mahom od izbeglica iz Sirije.

Ono što najviše brine austrijsko ministarstvo unutrašnjih poslova jeste da su mnogi od tih mladića naoružani noževima. Medijske kuće već su prijavile jedan incident kada je graničnog službenika napao nožem naoružani migrant.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nije, međutim, zabrinuto za situaciju u Austriji, s obzirom da migranti nastavljaju put na sever Evrope.

„Migranti žele da se domognu Nemačke ili skandinavskih zemalja.

„Austrija za njih trenutno nije najbolja opcija“, rekao je novinaru „Kronen cajtunga“ neimenovani izvor.

Rastuća kriza na bosansko-hrvatskoj granici dolazi mesec dana pre konferencije koju u Maroku organizuju UN i gde bi Globalni ugovor za sigurne, uredne i redovne migracije trebalo da bude usvojen.

Ovaj ugovor UN opisuju kao okvir za maksimiziranje prednosti i minimiziranje rizika od migracija.

Uprkos navedenom cilju sporazuma, neke zemlje, među kojima su SAD, Mađarska, Hrvatska i Mađarska, odustale su od potpisivanja ugovora, dok nekoliko drugih zemalja još uvek procenjuje situaciju.

Prošlog meseca austrijski kancelar Sebastijan Kurc kritikovao je ugovor i izrazio bojazan kako će se on odraziti na suverenitet država. Kurc je poznat kao tvrdolinijaš prema migrantskom pitanju. U svom poslednjem predlogu, on se založio da migranti spaseni sa brodova budu poslati u zemlje van granica EU. 

Transkripti zapadnih špijuna otkrili jezive planove za Srbiju. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Nezavisne novine

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA