Najnovije

SAVEZNIŠTVO NA DELU: Hrvati isporučili nekoliko hiljada borbenih uniformi za tzv. kosovsku vojsku

Nakon razvoja uniformi za hrvatsku i crnogorsku vojsku, te Nacionalnu gardu Kuvajta, hrvatska kompanija Kroko International D.O.O. uspešno je realizovala još jedan zanimljiv posao.

Hrvatska vojska (Foto: Ministarstvo odbrane Hrvatske)

 Uz redovne isporuke opreme za svoje dosadašnje klijente, hrvatskim borbenim uniformama su u celini opremljene tzv. Kosovske bezbednosne snage- KBS. Naime, Hrvati su isporučili najmanje 3500 kompleta uniformi naslednicima banditsko-terorističke OVK, koja uskoro treba da se samoproglasi u tzv. kosovsku armiju.

Osim izrade nekoliko hiljada kompleta borbenih uniformi, ugovor je uključivao i razvoj posebnog tipa odežde specijalno za potrebe KBS. Ona ima prepoznatljivi dizajn sa tzv. ‘digitalnom šarom”.Sve je urađeno na takav način da se uklapa u lokalno podneblje. Osim dizajnerskih i tekstilnih stručnjaka iz kompanije Kroko International, u poslu su naravno učestvovali i stručnjaci iz Velike Britanije i SAD.

Proizvođači su ponosni na ekskluzivno i prepoznatljivo integrisanje nacionalnih elemenata u digitalni kamuflažni uzorak (uključujući i uniforme za pripadnike KBS). Zahvaljujući ovoj tehnici ne kvari se kvalitet kamuflažnog uzorka, koji treba da se utopi sa okolišem ciljanog podneblja.

Prema rečima proizvođača, kroj i dizajn uniforme su moderni i funkcionalni.Upotrebljene tkanine i ugrađeni pomoćni materijali odgovaraju standardima NATO.

Pored izrade borbenih uniformi Hrvatska ja spremna da u svakom pogledu pomogne svom balkanskom savezniku, koga je nedavno i sama hrvatska predsednica proglasila za “braću po oružju”. Nije nikakva tajna da hrvatski instruktori sa svojim kolegama anglo-saksonskog porekla, učestvuju u obucu budući oficira novokomponovane vojske. Veliki broj komandnih lica koji su deo Brigade za brzo reagovanje “Vukovi” prošli su svoje školovanje u Hrvatskoj. Nema nikakve sumnje da ova formacija treba da bude udarna snaga u eventualnom zauzimanju severa Kosmeta ili presecanja Vardarsko-moravske doline. O ovome je pisao i hrvatski interner portal Večernji list.

Kako Francuzi optužuju Srbe zbog oružja, pogledajte OVDE.

Izvor: Obris.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Hrvatska i Crna Gora – novi saveznici

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA