Najnovije

BITKA SPASA ZA ISLAMSKU DRŽAVU! Pogledajte zašto Kurdi jure da osvoje grad Hajin (FOTO/MAPA/VIDEO)

Islamska država čini sve što može da zadrži svoje poslednje uporište na Eufratu, grad Hajin, koji je trenutno pod velikim napadom od strane Sirijskih demokratskih snaga (SDF) podržanih od SAD.

Islamska država (Foto: Tviter)

Sa intenzivnim sukobima koji se odvijaju u neposrednoj blizini Hajina, Islamska država je započela samoubilačke napade auto-bombama da nanese velike gubitke u redovima SDF-a.

Samo u sredu, Islamska država je izvršila najmanje desetinu samoubilačkih napada, napadajući položaje Sirijskih demokratskih snaga (SDF) unutar Hajina. Dok ID tvrdi da su mnogi borci SDF-a ubijeni, broj žrtava i dalje ostaje nepoznat u ovom trenutku.

Ove velike samoubilačke napade ID je vršila u nekoliko prethodnih bitaka protiv Sirijske arapske vojske (SAA), SDF-a i Iračkih oružanih snaga. Teroristički napadi zadržavaju nadiranje kurdskih snaga, što je u slučaju ID veoma važno jer se turska vojska sprema za napad na severnu Siriju.

Ukoliko Turska počne sa napadom pre nego što Kurdi osvoje Hajin, Islamska država će verovatno pobediti u ovoj bitki jer će SDF morati da pregrupiše svoje snage prema severnoj Siriji.

Haos u Mediteranu. Pogledajte OVDE šta je zaustavila grčka obalska straža.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe na istoku Sirije ne prestaju. DŽihadisti Islamske države i dalje odolevaju napadima Kurda i SAD.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA