Najnovije

BERIĆ UPOZORAVA NA VELIKU OPASNOST: Ukrajinci dovukli tešku tehniku, sprovode prisilnu mobilizaciju, može da dođe do...

Srpski snajperista i do nedavno dobrovoljac u DNR-u, a danas novinar u Moskvi, Dejan Berić kaže da je Ukrajina počela da sprovodi ozbiljne pripreme za napad na Donbas i da je situacija na liniji razgraničenja napeta.

Dejan Berić (Foto: Fejsbuk)

- Ukrajinci su dovukli na liniju razgraničenja veoma mnogo tehnike. Na primer samo u reonu Mariupolja je uveličano brojno stanje u ljudstvu sa 5000 na 12000. Dovezeno je 40 komada sistema "grad" ( VBR) i nekoliko sistema “smerč”. Ukrajina provodi nasilnu mobilizaciju, love ljude po ulicama i odvode u vojne odseke. Po podacima kontraobaveštajne službe DNR trenutno je obučeno u uniformu oko 250 000 Ukrajinaca – kaže Berić.

On objašnjava da Porošenko sve to čini zbog izbora ali da iako je reč o marketingu preti velika opasnost od izbijanja pravog sukoba. 

- Sve je to zbog izbora u Ukrajini koje Porošenko gubi ako budu u martu. Mora se barem pokazati u medijima da se stvarno spremaju na rat. Međutim treba znati da kod njih ima mnogo nenormalnih nacista, koje su pripojili armiji i policiji i koje sada guraju u prve redove. Oni i bez direktnog naređenja mogu da počnu artiljersku pripremu i tada će da usledi odgovor sa naše strane i rat počinje – objašnjava on.

Berić kaže da bi Rusija mogla da porazi Ukrajinu u roku od dve nedelje i to bez ulaska na njenu teritoriju.

- Evropski poznavaoci dešavanja na Donbasu, poznavaoci vojne moći Ukrajine i vojne moći rusije, daju Ukrajincima u slučaju ozbiljnog sukoba sa Rusijom maksimum dve nedelje, i to uz uslov da Rusija uopšte ne zalazi na teritoriju Ukrajine. Rusi imaju sasvim dovoljno raketnih sistema sa kojima sa teritorije Rusije mogu tući po svoj teritoriji Ukrajine – tvrdi on.

Berić kaže da njegovi saborci u armiji DNR priželjkuju sukob i konačni rasplet krize u Donbasu.

- Naši momci su spremni i nadaju se da će Ukrajinci krenuti u napad. Dobro znaju da će biti mnogo žrtava, ali žele da se završi taj rat i da se vrate svojim domovima koji su okupirani od strane Ukrajinaca – kaže Berić.

Pogledajte šta je Berić poručio novinarima iz Srbije koji pišu laži o dobrovoljcima iz Srbije:

Snimak rušenja američkog vojnog aviona pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA