Najnovije

GRČKI MINISTAR ODBRANE: Daću ostavku! Crvene linije preko koje ne mogu da pređem je predaja termina "Makedonija"

Koalicioni partner u grčkoj vladi i ministar odbrane Grčke, Panos Kamenos, je najavio da će podneti ostavku nakon što se u makedonskom Sobranju završe procedure o ratifikaciji Prespanskog sporazuma, prenosi MIA.

Panos Kamenos (Foto: Jutjub)

- Ako se izglasa Sporazum iz Prespe u bivšoj jugoslovenskoj Republici Makedoniji daću ostavku na mesto ministra nacionalne odbrane, preuzimajući celu težinu odgovornosti za to - rekao je Kamenos.

On je naveo da neće čekati da Sporazum iz Prespe stigne u grčki parlament.

- Kontinuirane iredentističke i provokativne izjave kod našeg severnog suseda potvrduju ono što smo pričali da to ne može da se pokrije prevezom jednog sporazuma - rekao je Kamenos i ponovio je svoju poziciju da neće prihvatiti nikakav dogovor koji sadrži termin Makedonija.

On je dodao da postoje crvene linije koje on ne može preći i da ne sme sebi da dopusti da ostane ministar za nacionalnu odbrane, prihvatajući predaja termina „Makedonija“.

- Mi ne želimo rat, ali želimo da razumeju da sa jednom propagandom koja je započeta u vremenu Musolinija i Tita, ne mogu da ospore istoriju grčke Makedonije - zaključio je Kamenos.

Pročitajte OVDE ko je otkrio datum ukrajinske ofanzive.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Da li je došlo vreme da se reši već četvrt veka aktuelno pitanje imena države našeg južnog suseda, koji je scenario najrealniji a koji najviše odgovara Srbiji.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA