Najnovije

MA, KAKAV BEŠIKTAŠ, "MARAKANA" JE PRAVI PAKAO! Francuski novinar tokom utakmice gledao samo u delije!

Znali su Francuzi gde dolaze i šta ih čeka na najvećem srpskom stadionu. Za razliku od nekih kolega iz drugih zemalja, njih nije zanimalo ni koliko je "Marakana" stara, ni kada je poslednji put renovirana, jer su gledali u ono na tribinama, a tamo je bio - "pakao"!

Marakana je pravi pakao (Foto: Jutjub)

- Beogradski pakao! Tako smo predstavili stadion "Rajko Mitić" i nismo pogrešili. Nekadašnja "Marakana" možda više neće ugostiti 100 hiljada ljudi kao što je bilo u prošlosti, ali ovih 55.000 "ludaka" koji su se okupili na ovom zastarelom objektu nisu samo obični navijači, nego fanatici. Od prvog do poslednjeg minuta - svi stoje! Ne usuđujemo se da zamislimo šta bi bilo da je moderniji stadion, zatvorenog tipa, sa tribinama bližim terenu - pisao je Kristof Remize iz "Figaroa".

Koreografija na početku utakmice je posebno impresionirala gosta iz Pariza.

- Dok su timovi izlazili na teren na stadionu se pojavila koreografija koja je pokrivala svaki ćošak Marakane! Svih 360 stepeni! Raskošno! U znak sećanja na pobedu Crvena zvezde na Olimpikom stajala je godina - 1991. Takođe, tu je bio i natpis na francuskom u kome srpski navijači žale što Francuska nije više ista država, ona kojoj se zahvaljuju savezništvo u Prvom svetskom rat od 1914. do 1918. godine.

Priča o navijačima Bešiktaša kao najvatrenijim u Evropi sada je definitivno otišla u istoriju.

- Neverovatni navijači, neverovatna atmosfera... Nivo Bešiktaša? Ma, ovo je bez razmišljanja daleko jače. Ukratko: navijači Crvene zvezda su neverovatno verni svom klub! I to na sjajan način! Atmosfera je bila izuzetna, neverovatna... Snažnije od Enfilda i Sao Paola. Atmosfera koja se pretvorila u ludilo kada je Zvezda postigla gol. Erupcija! Osećali smo se kao da nam puca tlo pod nogama. Kao da propadamo, da se sve ruši.

Ni kada je PSŽ postigao treći gol i prelomio meč, atmosfera na tribinama se nije promenila.

- 55.000 navijača je nastavilo da peva iz sveg glasa! Ovacijama pozdravili svoje heroje na kraju meča uprkos što su izgubili ubedljivo, što su ispali iz Evrope, što su završili seriju od 32 meča bez poraza u Beogradu. Srećom, igrači PSŽ nisu dozvoli da ih uhvatilo ludilo stadiona. Kakvi fanatici! Marakana je top! LJudi, pevaju i dalje na stadionu - završio je impresije iz Beograda novinar "Figaroa".

Ono što je Nejmar uradio na kraju meča Zvezda - PSŽ je razgnevilo celu Marakanu! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: sport24.lefigaro.fr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA