Najnovije

SPISAK ZAHTEVA DELA OPOZICIJE: Za izlazak na birališta 20 uslova

Lideri više od deset opozicionih stranaka i pokreta parafiraće u petak dokument od 20 zahteva za održavanje fer i poštenih izbora.

Protest opozicije (Foto: Jutjub)

Na listi uslova opoziciji, između ostalog, jesu sređivanje biračkih spiskova, zabrana iskorišćavanja državnih resursa u političke svrhe, zabrana pritiska na birače i sve koji učestvuju u izbornom procesu, kao i zahtev o dostupnosti medija, pre svega javnog servisa učesnicima izbora po ravnopravnim uslovima.

Dokument je sačinila radna grupa, koju je pre dva meseca formiralo više parlamentarnih i vanparlamentarnih opozicionih stranaka.

U radu grupe učestvovali su predstavnici Saveza za Srbiju (DS, Dveri, Narodna stranka, sindikat "Sloga", Levica Srbije, Pokret za preokret...), SDS Borisa Tadića, DSS, Dosta je bilo, Građanskog bloka 381, na čijem je čelu Saša Janković i LSV. Prema najavama, sve ove stranke staće iza usaglašene liste zahteva.

Kako saznajemo, u dokumentu nema "klauzule" da se stranke obavezuju da ne učestvuju na izborima ukoliko vlast ne ispuni njihove zahteve.

Kakvo je stanje na Kosmetu, pogledajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Protest opozicije u Beogradu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA