Najnovije

SVE JEDINICE VOJSKE SRBIJE SPREMNE DA SPROVEDU SVAKO NAREĐENJE: Šiptari, SAD i Britanci hteli bi da čuju sve osim ovog! (VIDEO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišli su pripadnike 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske u kasarni "Toplički ustanak" u Kuršumliji, a nakon toga i pripadnike Vojske Srbije na bazi "Veliki trn“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Vojska Srbije (Foto: vs.rs)

Aleksandar Vulin je, nakon obilaska, istakao da je u Kopnenoj zoni bezbednosti stanje mirno i pod potpunom je kontrolom naše vojske.

"Sve naše jedinice ispunjavaju sve svoje zadatke, spremne su da sprovedu svako naređenje i da zaštite naš način života, mir i sigurnost svakog stanovnika Republike Srbije", istakao je  Vulin. 

Komandant 37. mehanizovanog bataljona potpukovnik Grujuca Vuković istakao je da na bazi "Veliki trn" pripadnici tog bataljona obezbeđuju administrativnu liniju u zoni odgovornosti baze.

"Osnovni zadatak pripadnika bataljona i same baze "Veliki trn" je sprečavanje ilegalnih prelazaka preko administrativne linije. Na bazu dolazi potpuno osposobljeno, obučeno i motivisano ljudstvo. Svi pripadnici bataljona, a posebno sastav baze na kojoj se nalazimo, su osposobljeni i spremni za izvršavanje svih zadataka koji su dodeljeni od pretpostavljene komande", naglasio je potpukovnik Vuković.

U kasarni "Toplički ustanak" ministar Vulin i general Mojsilović prisustvovali su prikazu obuke 37. mehanizovanog bataljona, a zatim su obišli i spomen-obeležje poginulim pripadnicima vojske u agresiji NATO i bogoslužbeni prostor.

U bazi "Veliki trn" ministar odbrane i načelnik Generalštaba prisustvovali su prikazu rada organa obezbeđenja, a današnja poseta bila je prilika i za razgovor sa vojnicima na toj bazi. Današnjem obilasku prisustvovao je i komandant Treće brigade pukovnik Slađan Stamenković.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je pisma ministrima odbrane 53 zemlje u kojima ih je pozvao da spreče najavljeno formiranje takozvane vojske Kosova i pokušaj pravljenja, kako je naveo, još jedne paravojne formacije na prostoru Kosova i Metohije.

Aleksandar Vulin je tim povodom rekao da neosuđeni teroristi hoće da dobiju armiju i da zločine za koje nisu bili osuđeni još jednom ponove, ali, kako kaže, ovaj put u formi armije.

Naglašava da je za Srbiju je to apsolutno neprihvatljivo i da bi moralo da bude neprihvatljivo i za međunarodnu zajednicu.

"Da niko ne bi mogao da kaže jednog dana da nije znao šta se dešavalo na prostoru KiM, poslao sam pisma ministrima odbrane 53 najvažnije zemlje sveta. U pismu se jasno kaže šta se sprema na KiM, koliko je opasno praviti paravojsku, koliko je takozvana vojska Kosova nešto što može značajno da poremeti stanje mira na KiM, ali i u čitavom regionu", istakao je Vulin.

Ministar je naglasio da čitav svet zna i mora da zna da se na KiM pokušava da stvori teroristička organizacija koja će, kaže, sebe nazivati nekakvom vojskom.

"A pravi se samo iz jednog razloga - za obračun sa Srbijom i za obračun sa Srbima, ni zbog čega drugog i ni zbog koga drugog", podvukao je Vulin.

Dodao je i da se obratio svojim kolegama očekujući da će oni informisati svoje vlade, te da očekuje od njih da će zaštititi međunarodno pravo, ali i zaštiti vojničku struku i profesiju.

"Jer ako se od islamske države ne pravi vojska, ne može se praviti ni od terorističke OVK'', zaključio je ministar.

Ratko Mladić je mislio da umire i imao je samo jednu želju! Posle 20 dana doživeo najbolniju izdaju. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA