Najnovije

"Ostrvo sa mirisom Torme" - između dnevnika i putopisa, a o ljubavi

Nedavno je iz štampe izašla knjiga ‘Ostrvo sa mirisom Torme’, čiji je autor Ivana Pavlović. Ovo je prva knjiga Ivane Pavlović – nešto između dnevnika i putopisa, a o ljubavi.

Naslovna knjige (Foto: Književa omladina)

Glavna junakinja nema ime, Ivana neće da kaže šta je Torma, ne zna se tačno o kom ostrvu se radi, ali to nisu zagonetke koje treba rešiti – to može da bude inspiracija za svakog ko bude čitao. Jer Ivana dobro piše. 

Profesor na Univerziteta umetnosti, dr Ivan Pravdić, je o knjizi napisao: “Kada staje vreme? Kada ne primećujemo da vreme prolazi, da se nešto menja? Ivana Pavlović zna odgovor na jedno od najključnijih pitanja postojanja. I odgovor glasi: vreme staje kada smo u skladu, u ljubavi, u zagrljaju… Sada je kada nema kada. ”

Izdavač Ostrva sa mirisom Torme je Književna omladina Srbije – izdavačka kuća iz koje su ponikli mnogi danas veliki pisci. 

Promocija knjige je održana u Kući Đure Jakšića, prošle subote. Knjigu su predstavili zajedno, izdavačka kuća Književna omladina Srbije (Aleksandra Šaljić), odlomke je čitala pesnikinja Tanja Vukićević a o knjizi je par reči rekla i autor, Ivana Pavlović. 

Za sada, knjiga se može naći u knjižarama Delfi u Beogradu (SKC, U Vasinoj i Knez Mihailovoj), a uskoro se očekuje i u drugim gradovima u Srbiji. Ovo je dobra preporuka, ako neko danas ode na Noć knjige po knjižarama, a ne zna šta da kupi. 

Kakvi vas popusti očekuju u Noći knjige saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA