Najnovije

Radikali u Skupštini zatražili Anketni odbor o atentatu na Đinđića!

BEOGRAD- Nemanja Šarović, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke i poslanik u Narodnoj skupštini, danas je na sednici Parlamenta javno zatražio formiranje anketnog odbora koji bi analizirao nove činjenice i saznanja u vezi sa pozadinom ubistva Zorana Đinđića.

Šarović (Foto: Jutjub)

Šarović je pred poslanicima pitao predsednika Vlade Aleksandra Vučića, s obzirom na to da zvanična istraga o ubistvu premijera Đinđića stagnira, da li će podržati predlog SRS za obrazovanje Anketnog odbora.
"Vi znate da se svih ovih godina u javnosti konstantno o tome priča, da mnogi politički akteri govore da postoji politička pozadina, ali je jasno da do sada nije postojala politička volja da se to istraži. Rok koji smo odredili da Anketni odbor izvrši svoj zadatak je 90 dana, sasvim dovoljno da se dođe do rezultata, ukoliko ozbiljni ljudi budu ozbiljno radili", istakao je Šarović.
On je dodao da je ova vlast, kao i sve prethodne, imala dovoljno vremena i sredstava da istraži sve što je htela, ali da je nedostajalo političke volje.
"Ne možemo ponovo tim istim ljudima poveriti da to završe. Ovaj odbor ne bi se bavio ni politikom ni Vladom Zorana Đinđića, već samo jednim pitanjem - pozadinom njegovog ubistva", zaključio je Šarović.
Podsetimo, i lider radikala Vojislav Šešelj istakao je da bi Anketni odbor sigurno doprineo rasvetljavanju novih činjenica i okolnosti u organizaciji ubistva Zorana Đinđića.
"On bi trebalo da bude formiran od poslanika svih stranaka. I u slučaju rasvetljavanja činjenica o ubistvu Pavla Bulatovića skupštinski anketni odbor je doprineo da se rasvetle mnoge činjenice i dođe do novih saznanja. Ja bih mogao da budem na čelu odbora i evo sada javno obećavam da ću raditi predano i pošteno kako bi se rasvetlila pozadina ubistva Đinđića", predložio je Šešelj.
On je dodao da, iako nikada nije bio poštovalac lika i dela Zorana Đinđića i o njegovoj politici misli sve najgore, smatra da je važno za Srbiju da se konačno utvrde sve činjenice, da se saslušaju svi kako bi se otkrila politička pozadina ubistva i utvrdila uloga Nebojše Čovića, ali i mnogih drugih.
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA