Najnovije

ZASTRAŠUJUĆI SNIMCI IZ DUBINA: Ovako izgleda norveški ratni brod koji su sami potopili, pa hteli da okrive Ruse za to! (VIDEO) 

Norveška vojska je objavila podvodne snimke potopljene fregate "Helge Instad", ratnog broda koji se u novembru sudario da malteškim naftnim tankerom tokom velikih vojnih vežbi NATO.

Potopljeni norveški brod (Foto: Jutjub)

Olupinu su snimili ronioci tokom misije spasavanja projektila. Može se videti da je velika šteta pričinjena na trupu i donjim palubama. Potonuće "Helge Instada" prvi je veliki incident Norveške kraljevske moranirice od 1994. godine. Brod trenutno leži na 30 metara dubine. Mornarica planira da ga izvuče, ali će im za to biti potrebna posebna oprema i bolji vremenski uslovi.

Pomorska greška dovela je do potapanja norveškog ratnog broda vrednog više stotina miliona dolara. Brod, koji je bio pod komandom NATO sudario se sa malteškim tankerom za naftu, a posada je, pokušavajući da ga spase, uspela da ga potopi. Fregata je dugačka 134 metra i teška 5.000 tona i vredna više stotina miliona dolara.

Interesantno je da je finski premijer Juha Sipila tada izjavio je da je možda Rusija umešana u ometanje rada GPS sistema za vreme NATO vežbi.

Pročitajte OVDE kakvu je to misteruju otkrio jedan od najiskusnijih pilota.

Izvor: Kurir/RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA