Najnovije

BUREK SA VIŠNJAMA KOM NIKO NIJE ODOLEO: Posna poslastica koju ćete obožavati

Posna pita od višanja ili burek sa višnjama može da se napravi izuzetno jednostavno i brzo. Ukoliko vam je ostalo pakovanje višanja još iz letnjih meseci, sada je pravo vreme da ih potrošite.

Pita sa višnjama (Foto: Jutjub)

Potrebno vam je: 1 pakovanje kora za pitu; oko 1 kg očišćenih višanja; šećer (zavisno od ukusa. Ko voli slađe neka ne štedi, slobodno stavite dosta šećera jer su višnje kiselije); 100 grama šećera u prahu; 200 ml kisele vode; 100 ml ulja.

Priprema: Stavite jednu koru pa je isprskajte sa malo kisele vode i malo ulja, pa drugu koru, pa tako treću koru. Na treću koru stavite očišćene višnje i šećer pa urolajte i stavite u pleh.

Postupak ponovite dok ne potrošite kore. Zatim sve lepo "gurnite" u rernu na 200 stepeni oko 20ak minuta.

Pečen burek sa višnjama pospite prah šećerom i uživajte!

Recet za posne hilandarske rezance pročitajte OVDE.

Izvor: Stil

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Posna projara koja osvaja na prvi zalogaj

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA