Najnovije

SANKCIJE ZA SRPSKOG OFICIRA: SAD zabranile ulazak bivšem komandantu Žandarmerije

Američki Stejt department saopštio je da je bivšem komandantu srpske Žandarmerije Goranu Radosavljeviću Guriju zabranio ulazak u SAD, zbog, kako se u saopštenju navodi, umešanosti u gruba kršenja ljudskih prava.

Goran Radosavljević Guri (Foto: Jutjub)

Stejt department je u saopštenju naveo da javno označava Radosavljevića na osnovu odeljka 7031(c) Zakona o operacijama u inostranstvu i povezanim programima Stejt departmenta.

Taj odeljak zakona, kako je navedeno, omogućava da pojedincima i članovima njihovih porodica bude zabranjen ulazak u SAD u slučajevima kada državni sekretar ima pouzdane informacije da su ti strani zvaničnici umešani u korupciju velikih razmera ili gruba kršenja ljudskih prava.

Prema tom zakonu, državni sekretar je dužan da javno ili privatno označi te zvaničnike i njihove članove porodice, te se u saoštenju dodaje da su osim Radosavljevića, javno označeni njegova supruga Svetlana Radosavljević i ćerka Ana Radosavljević.

U saopštenju se dodaje da postoje kredibilni dokazi da je Radosavljević umešan u ubistvo braće Bitići, trojice Amerikanaca albanskog porekla, u Srbiji, posle rata na Kosovu 1999. godine.

Da li je Srbija dovedena u opasnu situaciju, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Preko ivice – Žandarmerija

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA